Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
Πολιτική

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνειδήσή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους».

Λίγο νωρίτερα, σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα η πλειοψηφία των 162 βουλευτών να γίνει ακόμη μεγαλύτερη κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Ακόμη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος του δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. «Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «υπάρχει η δεδηλωμένη, η απαιτούμενη πλειοψηφία από το Σύνταγμα».

Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι του αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι «είναι καλό να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί μας περιμένει ανηφορικός δρόμος».

Τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δεν παρέδωσε στον Αλ. Τσίπρα ο Αντ. Σαμαράς

Η αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε από τον διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα προς τον διευθυντή του γραφείου του νέου πρωθυπουργού.

Έτσι, οι κ. Τσίπρας και Σαμαράς δεν συναντήθηκαν.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ο πρώτος σταθμός του νέου Πρωθυπουργού

Ο πρώτος σταθμός του κ. Τσίπρα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ήταν το μνημείο των πεσόντων στην Καισαριανή.

Εκεί εναπόθεσε λουλούδια, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.

Αύριο η ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

Το σχήμα θα είναι μικρό, θα απαρτίζεται από υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους).

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα καταλάβει υπουργική θέση, καθώς όπως έγινε γνωστό από το κόμμα του, δεν προτίθεται να ζητήσει να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet