Ο Γεωργιάδης αναγράφεται ως αποστολέας στο παγιδευμένο δέμα προς Σόιμπλε
Πολιτική

Ο Γεωργιάδης αναγράφεται ως αποστολέας στο παγιδευμένο δέμα προς Σόιμπλε

Τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη δήλωσαν ως αποστολέα αυτοί που έστειλαν το παγιδευμένο δέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με πιθανό παραλήπτη τον ίδιο τον Γερμανό υπουργό, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

«Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής» έγραψε στο Twitter o αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ως αποστολέας αναγράφεται:
Spyridon – Adonis Georgiadis
New Democracy
Akadimias 84 -10678
Athens Attica
Greece

Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές Αρχές.

Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές Αρχές και ειδικότερα για τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς και άλλα ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις ελληνικές Αρχές.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο από όπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη υπήρξε στόχος επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα, περίπου στις 2.20 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε σε ενημερωτική ιστοσελίδα και προειδοποίησε για έκρηξη που θα γίνει στο βιβλιοπωλείο σε 25 λεπτά. Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισιάς. Λίγη ώρα μετά την έκρηξη έγινε έρευνα από την αστυνομία και εντοπίστηκαν τρία γκαζάκια που εξερράγησαν και άλλα πέντε τα οποία δεν είχαν εκραγεί.

Το ιστορικό

Ένα ύποπτο δέμα το οποίο, όπως έδειξε ο μετέπειτα έλεγχος, περιείχε ένα επικίνδυνο μείγμα εκρηκτικών υλών και φέρεται να είχε ως παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε εντοπίστηκε το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο.

Συγκριμένα, το πακέτο περιείχε ένα μείγμα εκρηκτικών το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, που συντονίζει τις σχετικές έρευνες, το άνοιγμα του πακέτου θα μπορούσε να προκαλέσει «πολύ σοβαρό τραυματισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δέμα εμφανίζεται αποστολέας με ελληνική διεύθυνση και έχει μάλιστα σφραγίδα από ελληνικό ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι για προληπτικούς λόγους έχουν ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν τα ομόσπονδα κρατίδια, καθώς δεν είναι βέβαιο εάν έχουν αποσταλεί και άλλα δέματα με εκρηκτικά.

Το πακέτο υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών στις 10 το πρωί της Τετάρτης και αμέσως δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους του ταχυδρομείου του υπουργείου, καθώς και των γύρω γραφείων, να απομακρυνθούν και να εκκενώσουν το κτήριο.

Τόσο η Bild όσο και η Berliner Zeitung υποστηρίζουν ότι παραλήπτης του ύποπτου πακέτου ήταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο σχετικό της ρεπορτάζ η Bild κάνει μάλιστα λόγο για «απόπειρα επίθεσης εναντίον του Β. Σόιμπλε». Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις εν λόγω πληροφορίες, ενώ το ίδιο το υπουργείο δεν θέλησε να τις σχολιάσει.

Στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία στο Βερολίνο, αλλά και στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη, αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutsche Welle

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet