Πυρετός στα κομματικά επιτελεία για την αποψινή τηλεμαχία
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πυρετός στα κομματικά επιτελεία για την αποψινή τηλεμαχία

Εντατική προετοιμασία έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί εν όψει του ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί απόψε στις 21:00.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, επιχειρώντας να ενισχύσουν το κυβερνητικό προφίλ τους, ωστόσο πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να διεκδικήσουν οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων, καθώς δεν θα λάβουν μέρος στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας.

Στόχος των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να κάνουν μια καλή και πειστική εμφάνιση, καθώς σκοπεύουν να κερδίσουν τους αναποφάσιστους. Την ίδια ώρα, γνωρίζουν ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο των πολιτικών αρχηγών των μικρότερων κομμάτων.

Όπως είναι αναμενόμενο, τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόκειται να στρέψουν τα βέλη τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., ενώ παράλληλα θα επιχειρήσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις υπέρ των κομμάτων τους ως ρυθμιστή της επομένης των εκλογών.

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να επιτεθεί στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα στραφεί κατά του Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες, που επικαλείται το Έθνος, αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν προτίθεται να θέσει ερώτημα σε κάποιον από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Επτά κύκλοι ερωτήσεων

Το αποψινό ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στις 21:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά και από τα ιδιωτικά κανάλια. Επίσης, θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Οι αρχηγοί θα κάτσουν στο πάνελ βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Τις ερωτήσεις θα θέσουν οι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV). Η συζήτηση θα συντονιστεί από τον Πάνο Χαρίτο (ΕΡΤ).

Στους κύκλους συζητήσεων προστέθηκε ακόμη μία ενότητα και αφορά την κοινωνική πολιτική. Έτσι, συνολικά θα διεξαχθούν επτά κύκλοι ερωτήσεων με τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Οικονομία/Ανάπτυξη/Ανεργία
  • Παιδεία/Υγεία/Διοίκηση
  • Κοινωνική Πολιτική
  • Μεταναστευτική Πολιτική
  • Εξωτερική Πολιτική

Στη συνέχεια θα τεθεί μια ελεύθερη ερώτηση από κάθε δημοσιογράφο, ενώ στον τελευταίο κύκλο συζήτησης οι αρχηγοί θα κάνουν τοποθετήσεις και θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σε άλλους αρχηγούς.

Κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30” και η απάντηση 1,30”. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση θα έχει διάρκεια έως 15” και η απάντηση έως 30”. Η τηλεμαχία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet