Στηρίζει Α. Σαμαρά ο Κ. Καραμανλής
Πολιτική

Στηρίζει Α. Σαμαρά ο Κ. Καραμανλής

«Υποχρέωση όλων μας είναι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να στηρίξουμε τη ΝΔ και τις επιλογές της, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στην αναμέτρηση για τους δήμους και τις περιφέρειες».

Με αυτό το μήνυμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στηρίζει την παράταξη, εν όψει και των κρίσιμων πολιτικών μαχών του προσεχούς Μαΐου.

Όπως αναφέρει το «Βήμα» τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κ. Καραμανλής συναντάται με πολλά «γαλάζια» στελέχη, βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Μαβίλη και αυτό που τους τονίζει με έμφαση είναι η ανάγκη να στηριχθεί η Ν.Δ.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει άκρως θεσμικά και παραταξιακά τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και διαμηνύει σε όλους τους τόνους με βάση τα όσα αναφέρουν οι συνομιλητές του ότι πρέπει πάση θυσία να δώσουν ενωμένοι όλοι τη μάχη των εκλογών.

Και είναι λογικό αυτό για ένα πρόσωπο που ηγήθηκε της Ν.Δ. επί δεκατρία περίπου χρόνια, διετέλεσε πεντέμισι χρόνια πρωθυπουργός και η οικογένειά του διατηρεί το… «οικόσημο» της παράταξης.

Για τον πρώην πρωθυπουργό είναι επιβεβλημένη η στήριξη της Ν.Δ. που αποτελεί, όπως εμμένει να λέει, πυλώνα σταθερότητας της χώρας. Ως εκ τούτου δεν ευσταθούν διάφορες φήμες και σενάρια, όπως τονίζουν σταθεροί συνομιλητές του, ότι ο ίδιος δήθεν στέλνει τελεσίγραφα ή βάζει βέτο ακόμα και για τη συμμετοχή ορισμένων προσώπων στα ψηφοδέλτια του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές.

«Δεν εμπλέκεται ο Καραμανλής με αυτά. Εδώ και τεσσεράμισι περίπου χρόνια δεν είναι πρόεδρος της Ν.Δ.» λένε όσοι γνωρίζουν τις απόψεις του.

Η πάγια γραμμή του κ. Κ. Καραμανλή ο οποίος παρά τα κατά καιρούς επικριτικά και πολλές φορές αρνητικά σχόλια ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα δημόσια αν και συνομιλεί πολιτικά αλλά μόνο ιδιωτικά είναι ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ν.Δ. και ως εκ τούτου δεν ασχολείται με υποψηφιότητες και λίστες.

«Μακριά από τον Καραμανλή τα σενάρια υπονόμευσης του Σαμαρά» λένε οι γνωρίζοντες και σημειώνουν ότι τα όσα κυκλοφορούν περί δήθεν αρνητικής στάσης του πρώην πρωθυπουργού έναντι της τωρινής ηγεσίας της Ν.Δ. έχουν στόχο να δημιουργήσουν κλίμα στις σχέσεις του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αν και είναι λογικό να έχει ορισμένες ενστάσεις επί της στρατηγικής του κ. Α. Σαμαρά, τονίζει σε όλους τους τόνους την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης και αυτό το λέει σε κάθε ευκαιρία όχι μόνο σε ιδιωτικές του συζητήσεις αλλά και παρουσία πολλών βουλευτών της Ν.Δ., όπως έγινε τουλάχιστον δύο φορές τον τελευταίο μήνα.

Προ ημερών συνάντησε τους κ.κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μάχες που έχουν σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής αντιστοίχως και ο ίδιος επιμένει πως η Ν.Δ., παρά τα όποια προβλήματα υπήρχαν, θα πάει ενωμένη στις εκλογές.

«Πρέπει οπωσδήποτε η Ν.Δ. να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά» τονίζει αρκετά συχνά, αλλά όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του αυτή η αναφορά του δεν γίνεται για να τοποθετηθεί εκλογικός πήχης για τον κ. Α. Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό και είχαν μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet