Συμφωνία με τους δανειστές έως τις 20/8 επιδιώκει ο πρωθυπουργός
Πολιτική

Συμφωνία με τους δανειστές έως τις 20/8 επιδιώκει ο πρωθυπουργός

Να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές στο διάστημα μεταξύ 15 και 20 Αυγούστου είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός, όπως εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι -τους οποίους επικαλείται Το Βήμα- μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών.

Από την πλευρά της Κομισιόν, ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα φτάνει μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή. «Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που μας πηγαίνει μέχρι το δεύτερο δεκαπνθήμερο του Αυγούστου» ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί από την πλευρά της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Εξάλλου, την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20ή Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους ίδιους τραπεζικούς κύκλους, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι συζητήσεις γίνονται πλέον πάνω σε συγκεκριμένα κείμενα, με συγκεκριμένα στοιχεία από τις διάφορες υπηρεσίες των υπουργείων και έχουν συνταχθεί και τα προσχέδια της συμφωνίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet