“Σφάζονται” στην… ποδιά της ΝΕΡΙΤ
Πολιτική

“Σφάζονται” στην… ποδιά της ΝΕΡΙΤ

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κυβερνητικής μεθόδευσης ώστε να μη μεταδοθεί η ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας μάλιστα πως για αυτό έγιναν οι παραιτήσεις στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μεταξύ άλλων και παραλληλισμό με τη στάση της “Χρυσής Αυγής” σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για καταφανή αδυναμία της κ. Βούλτεψη «να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ».

Σχόλιο Αλέξη Τσίπρα«Τα ψέματα τελείωσαν για τον πρωθυπουργό, που επειδή ο ίδιος κρύβεται για μια ακόμη χρονιά από τη ΔΕΘ και δεν δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου, θεωρεί ότι μπορεί να φιμώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;» διερωτήθηκε νωρίτερα η κ. Βούλτεψη, η οποία μάλιστα υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το “μόρφωμα” της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το “μόρφωμα” που δήθεν μποϋκοτάριζε».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Η κ. Βούλτεψη επανέλαβε πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ροδόλφος Μορώνης, ουδέποτε ενημέρωσαν, ούτε επικοινώνησαν με κανέναν σχετικώς την πρόθεσή τους να παραιτηθούν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «το άλλο κόμμα που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη, είναι η ΄Χρυσή Αυγή΄» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και η απάντηση κυβερνητικών πηγών στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες παράλληλα διατύπωσαν επικρίσεις για παροχολογία κατά του κ. Τσίπρα, εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

«Δεν χρειάζεται να δούμε τι είπαν στην πολιτική γραμματεία για να καταλάβουμε το μέγεθος της παροχολογίας που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ουδεμία ανάμειξη είχε το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων.

Με αφορμή και τις παραιτήσεις στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, σημείωσαν: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ΄ αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ροδόλφος Μορώνης.

Ο κ. Μακρυδημήτρης είχε αντικαταστήσει πριν από περίπου τέσσερις μήνες τον Γιώργο Προκοπάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet