Τα «μαζεύει»… περίπου ο Κουρουμπλής για Αμβρόσιο
Πολιτική

Τα «μαζεύει»… περίπου ο Κουρουμπλής για Αμβρόσιο

Βαρύ είναι το κλίμα για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Τσίπρα, Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, που μόλις προσφατα καταδικάστηκε για «ρατσιστικές αναφορές και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Στην δήλωσή του, ο πρώην υπουργός αναφέρει μεν ότι βρίσκεται απέναντι σε «κάθε είδους ρατσισμό και μίσος», αλλά και πως στο παρελθόν έχει διαφωνήσει με τον μητροπολίτη για «τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει εκφράσει», βρίσκει όμως… υστεροβουλία σε όσους του χρέωσαν τον συγχρωτισμό του με τον μητροπολίτη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο». Η σφοδρότερη αντίδραση στις αναρτήσεις του στα social media ήρθε από το ίδιο του το κόμμα, με τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη να του «τραβά το αυτί» για τη συμπεριφορά του και τον ίδιο να αποσύρει άμεσα τις αναρτήσεις.

Ολόκληρη η δήλωση Κουρουμπλή:

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο – στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας.

»Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet