Την αποστολή κακοποιών από την Άγκυρα φοβούνται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Την αποστολή κακοποιών από την Άγκυρα φοβούνται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος νιώθουν ότι απειλείται η ζωή τους και εξέφρασαν τον φόβο ότι η Άγκυρα θα στείλει εκτελεστές που θα αναλάβουν την απαγωγή ή την εξόντωσή τους. Αυτά φέρεται να είπαν στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews. Εκτιμούν μάλιστα ότι η επιχείρηση της Άγκυρας θα γίνει με ποινικούς και όχι με στελέχη της ΜΙΤ.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», είπαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί σε στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την είδηση ότι η Άγκυρα σκοπεύει να βρει τους στρατιωτικούς και να τους μεταφέρει στην Τουρκία άλλωστε έδωσε δημόσια ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος ανέφερε απροκάλυπτα ότι θα βρουν τους 8 και θα τους «πακετάρουν».

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είπαν ότι η ΜΙΤ δεν θα ρισκάρει σύλληψη ή ένοπλη σύγκρουση και θάνατο πρακτόρων της από Έλληνες αστυνομικούς, και θα προτιμήσει να «προσλάβει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, για να αναλάβουν την υπόθεση. «Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να παρουσιαστούν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι 8 Τούρκοι φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ελεύθεροι σκοπευτές είναι σε 24ωρη βάση γύρω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται και ελέγχουν κάθε κίνηση. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής, αλλά και άνδρες των ΜΑΤ, έχουν αναλάβει την 24ωρη φρούρηση των οκτώ, ενώ έχει στηθεί και ένα ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας στην περιοχή, τα πάντα ελέγχονται ηλεκτρονικά και φυσικά ο χώρος βιντεοσκοπείται. Ακόμη και το φαγητό των 8 ελέγχεται καθημερινά.

Οι 8 Τούρκοι πάντως δεν φαίνεται ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, έξι από αυτούς έχουν πει σε Έλληνες αστυνομικούς ότι σκέφτονται τη Σουηδία, τη Γερμανία και τον Καναδά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet