Τουρκικά ΜΜΕ: Η ακτοφυλακή εμπόδισε τον Καμμένο να φθάσει στα Ίμια
Πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: Η ακτοφυλακή εμπόδισε τον Καμμένο να φθάσει στα Ίμια

Με την ανεπιθύμητη «συνοδεία» τουρκικών πλοίων ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τίμησε τη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκη, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν την ζωή τους στα Ίμια.

Με τη συμπλήρωση 22 ετών από την κρίση των Ιμίων και τον θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον ΑΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, έριξε από την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» στεφάνι στην περιοχή των Ιμίων.

Μόνο που, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, «η ακτοφυλακή εμπόδισε τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να πλησιάσει κάποια αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για το θέμα τοποθετήθηκε ήδη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου, ο οποίος σημείωσε ότι «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ.: Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης φαίνεται στο βάθος ένα τουρκικό σκάφος του λιμενικού.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet