Το «παιχνίδι» των… φόρων στη ΔΕΘ
Οικονομία-Αγορά

Το «παιχνίδι» των… φόρων στη ΔΕΘ

Η μείωση της φορολογίας είναι, όπως όλα δείχνουν, ένα από τα πεδία στα οποία θα δώσουν μάχη η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση στη φετινή ΔΕΘ.

Η Ν.Δ. έχει προετοιμαστεί ουσιαστικά από πέρυσι αφού τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για συγκεκριμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Αλλά και φέτος οι φοροελαφρύνσεις -ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα- αποτελούν μία από τις τέσσερις προτεραιότητες του γαλάζιου σχεδίου για να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Τις τελευταίες ημέρες όμως στο παιχνίδι της μείωσης των φόρων έχει μπει και ο κυβερνητικός συνασπισμός καθώς αναζητά το θετικό αφήγημα που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στη φετινή έκθεση. To success story της εξόδου της χώρας στις αγορές φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για το Μαξίμου.

Άλλωστε από τις αρχές του μήνα οι πολίτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με το… τσουνάμι των λογαριασμών του ΕΝΦΙΑ και των δόσεων της εφορίας. Χαρακτηριστικό της νέας τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο τομέα των φόρων είναι ότι χθες ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς υποσχέθηκε με δηλώσεις του μείωση φόρων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει αυτό.

Από την πλευρά του ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης τις 4 προτεραιότητες της ΝΔ για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζοντας πως μία απ’ αυτές είναι και η μείωση της φορολογίας. Εξηγώντας δε πώς θα επιτευχθούν οι μειώσεις φόρων τόνισε πως «θα χρηματοδοτηθούν «μέσα από ένα συμμάζεμα των κρατικών δαπανών».

Πηγή: in.gr/ Μάνος Χαραλαμπάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet