Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στις εξαγγελίες Τσίπρα
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στις εξαγγελίες Τσίπρα

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τόσο για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, όσο και για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

«Κατά την ομιλία του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Τσίπρας είπε πως χρειάστηκε να ξύσει τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να αυξήσει τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Αυτό που πραγματικά έκανε ήταν να “ξύσει” το απύθμενο, όπως φαίνεται, βαρέλι των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη.

Θέλοντας να υπενθυμίζει παλαιότερες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η κ. Βούλτεψη ανέφερε:

«Τον Σεπτέμβριο του 2014, με το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” υποσχέθηκε (“ρεαλιστικά και κοστολογημένα”) 2 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο του 2015, με τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα 2 δισ. ευρώ έγιναν 200.000.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2015, πάλι από τη Θεσσαλονίκη, υποσχέθηκε το “Παράλληλο Πρόγραμμα” και ένα “Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης”. Με τον προϋπολογισμό του 2016, τα 200.000.000 ευρώ έγιναν 99.000.000 ευρώ. Τέλη 2015 και αρχές 2016, με μια χριστουγεννιάτικη και μια πρωτοχρονιάτικη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έβαλε ταφόπλακα στο “Παράλληλο Πρόγραμμα”. Επίσης, την 1η Φεβρουαρίου 2016, υποσχέθηκε ένα “Νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης”. Στις 22 Μαΐου 2016, από το βήμα της Βουλής, υποσχέθηκε “Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης”. Το ξέχασε κι αυτό και στις 27 Ιουλίου 2016, εξήγγειλε ένα ‘Νέο Κοινωνικό Κράτος”, οδηγώντας στο μεταξύ τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ στα συσσίτια».

«Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας έχει ρίξει την κοινωνική πολιτική σε ένα βαθύ πηγάδι γεμάτο παλιά και νέα ψέματα. Ουδείς τον ακούει, ουδείς τον πιστεύει» κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού βρέθηκαν στο στόχαστρο και του ΚΚΕ.

«Η περικοπή του ΕΚΑΣ και η μείωση κατά 1,8 δισ. του κράτους προς τα Ταμεία περιλαμβάνεται στο μνημόνιο, το οποίο έχουν ψηφίσει μαζί. Οι χάντρες που μοίρασε ο πρωθυπουργός χτες, δεν περνάνε στους ιθαγενείς, δεν περνάνε στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση αυτή διαχειρίζεται τη φτώχεια, τη μιζέρια, την ανέχεια, την ανεργία, την οποία τη συνεχίζει σε καλό δρόμο από τους προηγούμενους» δήλωσε στον Σκάι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ο κ. Σοφιανός τόνισε, επίσης, ότι στην Ελλάδα «υπάρχει ένας λαός που δουλεύει, που παράγει πλούτο» και πως «τα χρόνια της κρίσης έφυγαν 140 δισ. από την Ελλάδα και πήγαν και ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Οι λίστες και όλη αυτή η χλιδή σημαίνει πλούτος που παράγεται σε αυτή τη χώρα, από τον μόχθο και τον κόπο του εργαζόμενου».

Πηγή: in.gr / Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet