Σύνοδος των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε. στο Ζάππειο
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Σύνοδος των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε. στο Ζάππειο

Συντονισμός και συνεργασία για την ένταξη της μεσογειακής οπτικής στην ευρωπαϊκή ατζέντα και την ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., είναι οι στόχοι της Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε., η οποία συνέρχεται στο Ζάππειο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «σκοπός της Συνόδου είναι να ενισχυθούν ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών-μελών της Ε.Ε., ενόψει της άτυπης συνόδου της Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας».

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει ως εξής:

12:45-13:00: Άφιξη ηγετών και αντιπροσωπειών στο Ζάππειο Μέγαρο. Υποδοχή από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
13:00-14:45: 1η συνεδρία εργασιών.
15:00-15:15: Οικογενειακή φωτογραφία.
15:15-16:30: Γεύμα εργασίας.
16:46-17:15: Κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
17:30-18:30: Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Λόγω της Συνόδου, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και στην Αττική Οδό, προς Κατεχάκη, από 11:30 έως 13:30.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet