Τ. Κουίκ εγκαλεί Ν. Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Τ. Κουίκ εγκαλεί Ν. Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών

Την άποψη ότι ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης πρέπει να αποσύρει όσα έχει ανακοινώσει για το μάθημα των θρησκευτικών και να είναι περισσότερο προσεκτικός όταν αναφέρεται στην Εκκλησία εκφράζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον «Real FM» ο κ. Κουίκ, αφού σημειώνει ότι δεν μιλά ως υφυπουργός αλλά ως στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας ότι «βάζει “φυτιλιές” στην Εκκλησία» και υπογραμμίζει ότι «είναι σαφές, ότι θα πρέπει να μαζευτεί η κατάσταση».

«Από εκεί και πέρα είμαστε απόλυτα δίπλα στο πλευρό της Εκκλησίας. Πιστεύουμε στο αδιαίρετο του Κράτους – Εκκλησίας και όχι μόνο αυτό, αλλά καταγράφω με πολύ προσοχή το τι λέει ο αρχιεπίσκοπος, στο ότι η Εκκλησία είναι η υπόθεση του λαού και όχι ενός υπουργού» σημειώνει ο κ. Κουίκ:

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε σαφείς. Εμείς ζητάμε ο κύριος Φίλης να αποσύρει τα όσα σκέφτεται περί του μαθήματος των Θρησκευτικών και να είναι και λίγο πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στην ιεραρχία και γενικά σε ιερείς που έχουν δώσει αίμα για να είναι όρθια αυτή η Πατρίδα και να βάλει το θέμα στην Επιτροπή για την μελέτη και επίλυση προβλημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος (…) Να κάνει διάλογο με την εκκλησία και βεβαίως να κάνει διάλογο και με εμάς, τους ΑΝΕΛ. Είμαστε μέσα στην κυβέρνηση εταίροι» συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet