Απόπειρα εκβιασμού του ΣτΕ καταγγέλλουν δικαστές και εισαγγελείς
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Απόπειρα εκβιασμού του ΣτΕ καταγγέλλουν δικαστές και εισαγγελείς

Απόπειρα εκβιασμού του Συμβουλίου της Επικρατείας καταγγέλλουν δικαστές και εισαγγελείς με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή, ο οποίος συμμετέχει στη συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες και ελέγχεται τώρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ιδιωτικά θέματα του εν λόγω δικαστή, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών κάνουν λόγο για «κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη», «μεθόδους φασιστικών καθεστώτων» και «προσπάθεια εκβιασμού του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου να διατάξει πειθαρχική έρευνα εις βάρος του δικαστή, στον οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα, οι δικαστές ζητούν να εξεταστεί η υπόθεση «με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των δικαστικών είναι διαθέσιμο εδώ.

Ανακοίνωση της Ν.Δ.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών:

«Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο. Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη.

»Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική κυβέρνηση όλων των εποχών. Μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει «μαύρο» στην πολυφωνία,  «μαύρο» στην ενημέρωση και, εντέλει, «μαύρο» στη Δημοκρατία» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίκαιρη ερώτηση Νικολόπουλου

Η διαρροή προσωπικών δεδομένων του εν λόγω δικαστή του ΣτΕ οδήγησε τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Όπως τονίζει, απαιτείται η «προστασία των δικαστών, που χειρίζονται υποθέσεις μείζονος σημασίας, από εκβιασμούς, πίσω από τους οποίους βρίσκονται «επιφανή» μέλη της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας, αλλά και τις επιπτώσεις που αφορούν μεγάλες υποθέσεις στο ΣτΕ, εξαιτίας της ερωτικής εξωσυζυγικής σχέσης ανώτατου δικαστού, που τον καθιστά ευάλωτο σε πιέσεις».

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος κάνει λόγο για «πιέσεις που ασκούνται για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα, που σχετίζονται με το υπό διαμόρφωση νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet