Ο Ν. Παππάς, ο Αρτ. Αρτεμίου, τα Panama Papers και ο «σύντροφος» Μαδούρο
Πολιτική

Ο Ν. Παππάς, ο Αρτ. Αρτεμίου, τα Panama Papers και ο «σύντροφος» Μαδούρο

Το ταξίδι στη Βενεζουέλα το 2013 «προφανώς και έχει γίνει», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Πρόσθεσε ότι το ταξίδι έγινε για να διερευνηθεί «αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

Μιλώντας στον «Real fm» ανέφερε: «Νομίζω ότι πρόκειται για μία προσπάθεια της Ν.Δ. να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό.

»Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση αυτή η συγκεκριμένη, ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι, νομίζω, μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας.

»Σήμερα είναι η ημέρα διάσκεψης των προέδρων και προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και όποιος αφήνει τέτοιου τύπου υπονοούμενα καλά θα κάνει να απολογηθεί και να εξηγήσει γιατί τρέχαν οι βουλευτές της Ν.Δ. πανικόβλητοι προς την έξοδο όταν η κυβέρνηση μας έφερε τη ρύθμιση που απαγορεύει τη συμμετοχή σε οποιουδήποτε τύπου εταιρείας του εξωτερικού των πολιτικών προσώπων».

Ερώτηση 46 βουλευτών της Ν.Δ.

Με ερώτησή τους προς τον προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο, 46 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν να ενημερωθούν για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου που συνόδευε τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα.

Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη «δημιουργία εξωχώριων εταιρειών», ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers και ότι επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν από τη συζήτηση στη Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, οι 46 βουλευτές ρωτούν:

  • Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;
  • Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιον λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος που εμπλέκεται στα Panama Papers;
  • Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου;
  • Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι;
  • Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;
  • Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου -ειδικευμένος στις offshore- στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιον λόγο;
Σχόλιο της Ν.Δ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ. μετά τη συνέντευξη του κ. Παππά αναφέρεται: «Υπό το βάρος των σημερινών αποκαλύψεων, ο κ. Παππάς λύνει επιτέλους την ένοχη σιωπή του. Από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο.

»Και αυτό για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του “συντρόφου” Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας!

»Ομολόγησε, δηλαδή, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ. Αρτεμίου.

»Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers».

Πηγή: in.gr

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet