Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα με αφορμή τη δήλωσή του για τα εργασιακά
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα με αφορμή τη δήλωσή του για τα εργασιακά

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τα εργασιακά σε συνέντευξή του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την εργασία «όπως έκανε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις».

«Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα που αποτελεί, άλλωστε, επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Όσο, δε, για τους δήθεν “συμμάχους”, το Ευρωκοινοβούλιο και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντεργατικές ανατροπές, τότε ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας “βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα”», καταλήγει.

Το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του κάνει λόγο για μεγάλη εξαπάτηση από την κυβέρνηση.

«Προχθές ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την πρώτη αξιολόγηση, την ώρα που την ανικανότητά τους την πληρώνουν οι πολίτες με 5,5 δισ. μέτρα. Χθες μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη. Την ώρα που στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 έκλεισαν 2.910 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν. Με ορατές τις επιπτώσεις για την ανεργία.

»Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β αξιολόγηση) όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς.

»Συμπέρασμα: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Και συνεχίζει: «Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δισ, στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds.

»Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη.

»Υ.Γ.: Ας σεβαστούν τουλάχιστον το μνημείο των Βενιζέλων. Είναι ασέβεια η παράδοσή του στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο. Τώρα να μεταβιβαστεί στην Αυτοδιοίκηση».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet