“Έσπασε τα ταμεία” το “American Sniper”
Πολιτισμός

“Έσπασε τα ταμεία” το “American Sniper”

Η βιογραφική ταινία του –βραβευμένου με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ– ανακηρύχθηκε η πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς που πέρασε για το αμερικανικό box office.

Το στρατιωτικό δράμα του 84χρονου Αμερικανού ηθοποιού, σκηνοθέτη και συνθέτη είναι η μεγαλύτερη έως σήμερα εμπορική επιτυχία του. Ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» ήταν το φιλμ που συγκέντρωσε τα περισσότερα έσοδα στο αμερικανικό box office για το 2014, φτάνοντας τα 337,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ  κόστισε περίπου  60 εκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη θέση συναντάμε το «The Hunger Games: Mockingjay – Part 1» με 336,8 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στην Αμερική.

Στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ

Βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Κρις Κάιλ, του σκοπευτή που, επισήμως, σκότωσε 160 ανθρώπους και κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ, αφού η σκοπευτική του δεινότητα έσωσε αμέτρητες ζωές στο πεδίο της μάχης και, μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, του χάρισε τον τίτλο του «Θρύλου», η ταινία αποτελεί καθηλωτικό πορτρέτο του ηρωισμού του Κρις Κάιλ και της εσωτερικής του πάλης, σε σχέση με την στρατιωτική του ιδιότητα και τον αντίκτυπο που αυτή είχε στην οικογενειακή του ισορροπία.

Ο -δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ- Μπράντλεϊ Κούπερ και οι Σιένα Μίλερ, Μπεν Ριντ, Σάμι Σέικ, Τζέικ ΜακΝτόρμαν, Έρικ Κλόουζ και Τζόναθαν Γκροφ ζωντανεύουν την ιστορία αυτού του ανθρώπου, που, από μικρό παιδί, άκουγε από τον πατέρα του ότι υπάρχουν τρία ήδη ανθρώπων: τα αρπακτικά, τα θύματα και οι προστάτες. Κάπως έτσι, υποσυνείδητα, αποφάσισε ότι η αποστολή του στη ζωή ήταν να προστατεύει τους άλλους, όποιο κι αν ήταν το τίμημα. Μιλώντας στον εαυτό του, έγραψε στο βιβλίο του: «Ένα θα σου πω: δεν θυμάσαι αυτούς που έσωσες, αλλά αυτούς που δεν μπόρεσες να σώσεις… Αυτά τα πρόσωπα, αυτές τις καταστάσεις, τις κουβαλάς για πάντα μέσα σου».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet