Ακυρώθηκε η χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε «Απόλλων» και «Αττικόν»
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε «Απόλλων» και «Αττικόν»

Στην ακύρωση του χορηγικού προγράμματος στο Μέγαρο Βούρου για την αποκατάσταση τις εισόδων των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων» προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Όπως μπορεί να δει κανείς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, έχει αφαιρεθεί η σχετική καταχώρηση για το συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η ακύρωση της χορηγίας οφείλεται σε ασυμφωνία με τον δωρεοδόχο σχετικά με τους όρους των εργασιών και των χρημάτων που θα καταβάλλονταν.

«Είχε ανακοινωθεί πράγματι η δωρεά, αλλά την αποσύραμε. Δεν εκπληρώθηκαν οι όροι που είχε θέσει το Ίδρυμα για να μπορέσει να προχωρήσει η δωρεά. Κάθε φορά ο δωρεοδόχος έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις να εκπληρώσει και σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε» ανέφερε το γραφείο Τύπου του Ιδρύματος στο in.gr.

Κάηκαν τον Φεβρουάριο του 2012

Το κτήριο όπου στεγάζονταν οι δύο κινηματογράφοι, μαζί με άλλα καταστήματα, υπέστη σοβαρές καταστροφές τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ξέσπασε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Από τότε υπήρχαν διάφορα σχέδια για την επαναλειτουργία τους, καθώς οι αίθουσες δεν είχαν καμία ζημιά. Κατά τις τελευταίες συζητήσεις ανάμεσα σε φορείς και ιδιώτες για την αποκατάσταση των καταστροφών, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δεσμεύτηκε να καλύψει την αποκατάσταση των εισόδων των δύο κινηματογράφων, χωρίς ούτε αυτή τη φορά να ολοκληρώνεται το σχέδιο επαναλειτουργίας τους.

Πηγή: in.gr/Κλόκας Νίκος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet