Ανέκδοτες εκτελέσεις τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν
Πολιτισμός

Ανέκδοτες εκτελέσεις τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν

Mουσικός θησαυρός ο οποίος αποτελείται από 149 πρωτότυπες ηχογραφήσεις του διάσημου μουσικού Μπομπ Ντίλαν βρέθηκε σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα σε αυτές τις ηχογραφήσεις είναι ανέκδοτες εκτελέσεις τραγουδιών από τρία άλμπουμ του Ντίλαν τα οποία είχαν κυκλοφορήσει τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, μετέδωσαν την Τετάρτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τις πρώτες ηχογραφήσεις του Μπομπ Ντίλαν για τα μουσικά άλμπουμ Nashville Skyline, Self Portrait και New Morning, σύμφωνα με τον ιστορικό της μουσικής Τζεφ Γκολντ.

Το υλικό αυτό ανακαλύφθηκε σε δίσκους οξικού βινυλίου που χρησιμοποιούνταν τότε για εγγραφή και μείξη μουσικών άλμπουμ μέσα σε δύο χαρτόκουτα, στη ντουλάπα ενός διαμερίσματος που νοίκιαζε κάποτε ο Ντίλαν, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News.

Οι δίσκοι αυτοί, από ένα υλικό πολύ πιο εύθραυστο και ευαίσθητο από τους δίσκους βινυλίου του εμπορίου, δεν προορίζονταν για αναπαραγωγή, παρά μόνο ελάχιστες φορές. Είχαν σταλεί από τον Ντίλαν στον παραγωγό του και αντιστρόφως, ενώ δούλευαν για την οριστικοποίηση των εκτελέσεων που θα συμπεριλαμβάνονταν στους δίσκους, σύμφωνα με τον Γκολντ, ο οποίος ανέλαβε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του υλικού.

«Αυτό δεν έχει προηγούμενο», δήλωσε ο Γκολντ. «Η ποιότητα του ήχου είναι απίστευτα υψηλή. Αυτές είναι ηχογραφήσεις πρώτης γενιάς, απευθείας από το master tape», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκολντ, που είπε ότι αγόρασε τη συλλογή αμέσως μόλις την είδε, δήλωσε πως θα κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων και θα πουλήσει μερικές στο Διαδίκτυο. Τα πιο επιθυμητά κομμάτια δεν αναμένεται να πωληθούν για λιγότερο από 7.000 δολάρια.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet