Βόλτα στο “Ουζερί Τσιτσάνης”
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Βόλτα στο “Ουζερί Τσιτσάνης”

Σε πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Αθήνα τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Ουζερί Τσιτσάνης» του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Η ταινία αποτελεί την μεγάλη επιστροφή στον κινηματογράφο του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη, δημιουργό μερικών από τις πιο επιτυχημένες σκηνοθέτες στην Ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης («Ψίθυροι καρδιάς», «Μη μου λες αντίο», «Τμήμα Ηθών» κ.ά.). Η σεναριακή διασκευή έγινε από τους Βασίλη Σπηλιώπουλο και Άντα Γκούρμπαλη.

Την Μεγάλη Τετάρτη εκπρόσωποι του Τύπου προσκλήθηκαν για να παρακολουθήσουν γύρισμα της ταινίας στο Σχολείο της Ειρήνης Παππά (Πειραιώς 52), όπου πραγματοποιούνται τα εσωτερικά γυρίσματα της παραγωγής. Έχουν προηγηθεί τα εξωτερικά γυρίσματα σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης όπου άλλωστε λαμβάνει χώρα η ιστορία.

Ως γνωστόν το μυθιστόρημα «Ουζερί Τσιτσάνης» διαπραγματεύεται τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία που βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων. Η ιστορία τοποθετείται στις χρονιές 1942 – 1943 και το ζεύγος θα βρει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτάνης, εκεί όπου ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διένυσε τα πιο δημιουργικά χρόνια του.

Το κλίμα των γυρισμάτων της Μεγάλης Τετάρτης ήταν πολύ θετικό και όλοι οι συντελεστές (σκηνοθέτης, ηθοποιοί, τεχνικοί) που συμμετείχαν στο γύρισμα έδειχναν ορεξάτοι για την δημιουργία μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ταινίας από εκείνες που πλέον πολύ δύσκολα μπορούν να γυριστούν στην χώρα μας.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που παίζουν στην ταινία είναι ο Ανδρέας Κωνστανίνου που υποδύεται τον εξαιρετικά αβανταδόρικο ρόλο του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Χάρης Φραγκούλης, η Βασιλική Τρουφάκου, η Μαρία Καβουκίδη, ο Λάκης Κομνηνός, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet