Κάνουν τέχνη πάνω σε σανίδες σκέιτ!
Πολιτισμός

Κάνουν τέχνη πάνω σε σανίδες σκέιτ!

Εξήντα σανίδες του σκέιτ μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης και αποθεώνουν την κουλτούρα «του δρόμου» στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ του είδους που γίνεται στη χώρα μας.

Τον τίτλο «7Ply Project» φέρει το ετήσιο, διεθνές Φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία 9 χρόνια από την «Propaganda Rollin Co», την πρώτη εταιρεία σκέιτ στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο τη διάδοση της «street culture» και την ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης. Ονομάστηκε, δε, έτσι επειδή η πιο διαδεδομένη τεχνοτροπία κατασκευής σανίδων σκέιτ είναι η ένωση επτά φύλλων ξύλου με κόλα, γνωστή ως «7ply construction».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, με τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας αλλά και σκέιτ, τα οποία περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης.

«In the dead of night, I feel creative and alive» γράφει στην σανίδα του ο καλλιτέχνης Κυριάκος Ασημακόπουλος, δίνοντας το «στίγμα» των παιδιών που γυρνάνε στην πόλη πάνω στις ρόδες της σανίδας τους.

Ανεξάντλητη είναι η φαντασία όλων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση αφού σανίδα του σκέιτ μεταμορφώνεται σε… φωτιστικό, άλλη «ντύνεται» με τα χαρακτηριστικά σεμεδάκια, ενώ πολλές γίνονται καμβάδες με έργα ζωγραφικής.

Το «7Ply Project 2014» θα κλείσει στις 6 Δεκεμβρίου, με μια μουσική εκδήλωση στο Block33, ενώ μέχρι τότε, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα χτυπάει καθημερινά η «καρδιά» της street art, με διαγωνισμούς, επιδείξεις σκέιτ και δωρεάν μαθήματα για παιδιά, graffiti performance, προβολές και μουσικά δρώμενα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet