Καταψηφίστηκε η πρόταση της Ν.Δ. για Εξεταστική για τον Καμμένο
Πολιτισμός

Καταψηφίστηκε η πρόταση της Ν.Δ. για Εξεταστική για τον Καμμένο

Καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της Ν.Δ. για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του NOOR1 με 122 θετικές και 151 αρνητικές ψήφους.

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, με στόχο να παραμείνει στην εξουσία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

«Ένα πράγμα θα σας παρακαλέσω κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία.

«Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας, να λέτε αυτό που πιστεύετε συχνότερα και χωρίς αναστολές. Διότι η ιδεολογία του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μείγμα πολιτικής που έκανε την Ευρώπη χθες να προβληματιστεί πολύ. Ένα μείγμα FdP και AfD. Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης της άκρα δεξιάς. Αυτή είναι η ιδεολογία σας, αυτή είναι η πολιτική σας. Μακάρι για εμάς να συνεχίζετε στον ίδιο δρόμο. Γιατί δείχνει και τα συμφέροντα που εκπροσωπείται και φαίνεται έτσι η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το σύστημα στα δύο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή. «Αν και δεν υιοθετούμε ορισμένα σημεία του σκεπτικού της πρότασης της Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί είναι μία υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες, που πλήττουν το κύρος της Πολιτείας» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Εναντίον του Πάνου Καμμένου καταφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του εταίρου του κ. Τσίπρα – από το ακροδεξιό παρελθόν του και την έκκλησή του για απελευθέρωση των χουντικών, μέχρι τις ακραίες πολιτικές θέσεις του σε σειρά θεμάτων και το ήθος και το ύφος της εξουσίας που εκπροσωπεί. «Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τον Μεσαίωνα της πολιτικής. Είναι φοβικός με τους πρόσφυγες, με τα παιδιά των προσφύγων, με τους ομοφυλόφιλους, με τις άλλες θρησκείες, με τους άλλους λαούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και επέκρινε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη κάλυψη που παρέχουν στον κυβερνητικό εταίρο τους. «Αυτά έχουν οι δεσμοί με τους ακροδεξιούς εθνικιστές, κάποια στιγμή τους μοιάζεις!» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σίγουρα προβληματική», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έθεσε τα ερωτήματα σχετικώς με την υπόθεση και διαχώρισε αυτή καθαυτή τη δικαστική διερεύνησή της από την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου. «Είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει έτσι και αλλιώς -και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς- και είναι άλλο η εμπλοκή ενός υπουργού και μάλιστα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές του, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet