#Μένουμε_σπίτι: Το Θέατρο «Πορεία»… ανεβάζει online ιστορικές παραστάσεις του
Πολιτισμός

#Μένουμε_σπίτι: Το Θέατρο «Πορεία»… ανεβάζει online ιστορικές παραστάσεις του

Θέλοντας να βοηθήσει με τον τρόπο του στην αντιμετώπιση της δοκιμασίας που περνά η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, το θέατρο «Πορεία» προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εμβληματικές θεατρικές παραστάσεις από την εικοσαετή του διαδρομή, χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο.

Κάθε ημέρα θα είναι διαθέσιμη μία διαφορετική παράσταση από το αρχείο του. Μέσα από το site του θεάτρου, στον σύνδεσμο κάθε παράστασης, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις παραστάσεις στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί. 

Επιπρόσθετα, οι λήψεις των παραστάσεων, ιδιαίτερα εκείνων των τελευταίων ετών -όπως λ.χ. των παραστάσεων «Μεγάλη Χίμαιρα», «Τρεις Αδερφές», «Το Κτήνος στο Φεγγάρι», «Το Ευχαριστημένο» κ.ά., παρουσιάζουν και κινηματογραφικό ενδιαφέρον, καθώς έχουν γυριστεί από επαγγελματίες κινηματογραφιστές με έξι κάμερες και κοντινά πλάνα.

Επιπλέον, το κοινό θα έχει ελεύθερη πρόσβαση και στα προσεγμένα προγράμματα των παραστάσεων αυτών, τα περισσότερα εκ των οποίων περιέχουν και το κείμενο της παράστασης.

Στην ανακοίνωση του θεάτρου «Πορεία» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η θεμελιώδης διαφορά της παρακολούθησης μίας παράστασης στο θέατρο απ’ ό,τι στην οθόνη.

«Η θεατρική τέχνη παίρνει υπόσταση μόνο διά ζώσης και δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε όλη της την έκταση πουθενά αλλού παρά στη σκηνή του θεάτρου, καθώς η αμιγώς κιναισθητική εμπειρία που προσφέρει το θέατρο στον θεατή νοείται μόνο με την αλληλεπίδραση ηθοποιών-κοινού. Ωστόσο, το θέατρο στην παρούσα συγκυρία -έστω διά της οθόνης- μπορεί να παρηγορήσει και κυρίως να θυμίσει την αξία όσων θεωρούσαμε αυτονόητα. Μπορεί επίσης να εμψυχώσει το κοινωνικό σύνολο, που τόση ανάγκη έχει τώρα από ποιοτική ψυχαγωγία. Είμαστε βέβαιοι ότι το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας θα μας βρει διαφορετικούς, πιο ενωμένους, με μεγαλύτερη συμπόνια και ανθρωπιά, πιο δημιουργικούς ουσιαστικά».

«Η βοήθειά σας, όταν θα ανοίξει πάλι το θέατρο “Πορεία”, θα είναι πολύτιμη. Η συνδρομή σας, που θα σας κάνει Μέλη, Φίλους, Υποστηρικτές του θεάτρου μας, πέραν των προνομίων που προσφέρει, θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα το πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά προσεγμένο πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου ’20-’21, με τη μεγαλύτερη πάντα φροντίδα στην ποιότητα και τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και μας έχουν καταστήσει την τελευταία δεκαετία σημαντικό πολιτιστικό πόλο της Αθήνας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέσα από την ιστοσελίδα www.poreiatheatre.com μπορεί κανείς, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, να απολαύσει  δωρεάν τις εξής παραστάσεις από το αρχείο του θεάτρου.

  • «Το Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, σε διασκευή Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2018, Τετάρτη 25/3, 
  • «Ύψωμα 731» σε κείμενο και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, 2019, Πέμπτη 26/3.
  • «Η Αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2017, Παρασκευή 27/3.  
  • «Οι Τρεις ευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, 2017, Σάββατο 28/3.  
  • «Τρεις Αδερφές» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2016, Κυριακή 29/3.
  • «Μιράντα» βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Όσκαρας Κορσουνόβας, 2016, Δευτέρα 30/3.
  • «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, 2009, Τρίτη 31/3.
  • «Η Υπόθεση της Οδού Λουρσίν» του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, 2010, Τετάρτη 1/4.
  • «Βάκχες του Ευριπίδη», σε σκηνοθεσία Ρενάτε Τζετ, 2008, Πέμπτη 2/4.
  • «Το Τυφλό Σημείο» του Γιάννη Μαυριτσάκη, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, 2008, Παρασκευή 3/4.
  • «Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής» βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και στη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, 2006, Σάββατο 4/4.

Όλες οι παραστάσεις είναι διαθέσιμες από την ημερομηνία που αναγράφεται, από τις 10 π.μ. έως τις 10 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet