Στην 1η θέση επί 5 δεκαετίες η Μπάρμπρα Στράιζαντ
Πολιτισμός

Στην 1η θέση επί 5 δεκαετίες η Μπάρμπρα Στράιζαντ

Η Μπάρμπρα Στράιζαντ είναι η κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνης σε πωλήσεις, είναι η μοναδική που βρίσκεται στο Top 10 των καλλιτεχνών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής.

Πρώτη φορά βρέθηκε στην κορυφή του chart τον Οκτώβριο του 1964 με το «People», ενώ ακριβώς 50 χρόνια μετά, τη συναντάμε και πάλι στην κορυφή, αυτή τη φορά με το άλμπουμ «Partners». Ο δίσκος περιέχει 12 κλασσικά τραγούδια τα οποία ερμηνεύει μαζί με κορυφαίους τραγουδιστές, όπως οι Αντρέα Μποτσέλι, Μπίλι Τζόελ, Στίβι Γουόντερ, αλλά και με τον Έλβις Πρίσλεϊ, μέσω της νέας τεχνολογίας.

H 72άχρονη Στράιζαντ έχει ηχογραφήσει 51 χρυσούς, 30 πλατινένιους και 13 πολυπλατινένιους δίσκους στην καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έφτασαν στο νούμερο ένα: «People»,«The Way We Were», «A Star is Born», «Guilty», «The Broadway Album», «Greatest Hits Volume 2», «Back to Broadway», «Higher Ground», «Love is the Answer» και τώρα με το «Partners». Με αυτά τα δέκα άλμπουμ, η Στρέιζαντ, είναι η μοναδική γυναίκα καλλιτέχνης με τα περισσότερα νούμερο ένα άλμπουμ στην ιστορία του Billboard.

Η ίδια ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον λογαριασμό της στο Facebook: «Ακούγοντας πως το “Partners” βρέθηκε στην κορυφή, ένιωσα ένα απίστευτο συναίσθημα χαράς. Μαθαίνοντας πως έχω άλμπουμ στην πρώτη θέση για 5 συνεχόμενες δεκαετίες, αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη».

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης, έχει βραβευτεί με δύο Όσκαρ (ένα Α΄ γυναικείου ρόλου κι ένα καλύτερου τραγουδιού). Στη συλλογή της έχει, επίσης, οκτώ βραβεία Γκράμι, πέντε βραβεία Έμμυ, ένα ειδικό βραβείο Τόνυ, καθώς και βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα, τη Σερ και τη Σίρλεϊ Τζόουνς, μοιράζεται τη διάκριση να έχει βραβευτεί με Όσκαρ υποκριτικής και να έχει φτάσει στην κορυφή του U.S. Billboard Hot 100 chart.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet