Στο Μέγαρο οι “Μικροί Μουσικοί” του Ωδείου Αθηνών
Πολιτισμός

Στο Μέγαρο οι “Μικροί Μουσικοί” του Ωδείου Αθηνών

Τη γιορτή των μικρών και μεγάλων μουσικών του Ωδείου Αθηνών φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά το Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), το Σάββατο 4 Οκτωβρίου (ώρα 20:30).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του προγράμματος υποτροφιών «Μικροί μουσικοί», το οποίο, όπως γράφει στο σημείωμά του για την εκδήλωση ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος, «απευθύνεται σε ταλαντούχους σπουδαστές που […] δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα συνήθη δίδακτρα».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στην προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης».

Στην εορταστική συναυλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Επιλογές και αποτελεί συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ με το Ωδείο Αθηνών, συμμετέχει η Δήμητρα Θεοδοσίου. Τη διεθνούς φήμης σοπράνο πλαισιώνουν η Ορχήστρα Academica Αθηνών, καθώς και καθηγητές και σπουδαστές του Ωδείου.

Στο πόντιουμ ο μαέστρος και διευθυντής του Ωδείου Αθηνών Νίκος Αθηναίος. Η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών στη συναυλία είναι αφιλοκερδής.

Σε αυτή την εκδήλωση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει γνωστές και άγνωστες σελίδες της λόγιας δυτικής μουσικής, θα γνωρίσει από κοντά τους «Μικρούς μουσικούς» και θα υποδεχθεί τη νεοϊδρυθείσα τάξη μπουζουκιού του Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Θανάση Πολυκανδριώτη, ο οποίος είναι και ένας από τους σολίστ της βραδιάς.

Έργα για πιάνο θα ερμηνεύσουν ακόμη οι καθηγητές του Ωδείου Αθηνών Μαρία Ευστρατιάδη και Δημήτρης Μαρίνος. Δύο επιπλέον σολιστικές συνθέσεις θα παρουσιασθούν από την πιανίστα Κατερίνα Καταμάτζε και τη βιολονίστα Χρυσούλα Μπεντή. Τη χορωδία των «Μικρών μουσικών» προετοίμασε και διευθύνει ο δάσκαλός τους Κυριάκος Τσολάκης.

Το πρόγραμμα της εορταστικής συναυλίας του Ωδείου Αθηνών θα αρχίσει με το Κοντσέρτο για πιάνο (τέσσερα χέρια) σε ντο μείζονα, έργο 153 του Καρλ Τσέρνυ (1791-1857) που θα παίξουν ο Δημήτρης Μαρίνος και η Μαρίνα Ευστρατιάδη.

Θα ακολουθήσουν δύο από τις δημοφιλέστερες άριες του ιταλικού ρεπερτορίου που θα αποδώσει η Δήμητρα Θεοδοσίου. Πρόκειται για την άρια «Pace, mio Dio…» (Λεονόρα) από την όπερα «Η δύναμη του πεπρωμένου» του Τζουζέππε Βέρντι (1813-1901), καθώς και για την άρια «Vissi d’arte…» από την «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924).

Σύγχρονος του διάσημου βεριστή συνθέτη ήταν και ο Νορβηγός μουσουργός Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907), από την πιανιστική εργογραφία του οποίου θα παρουσιασθεί το πρώτο μέρος-Allegro moderato της μοναδικής Σονάτας του για πιάνο (σε μι ελάσσονα, έργο 7). Κατόπιν, το κοινό θα απολαύσει τη σύνθεση Premier solo, έργο 77 του Γάλλου βιολονίστα και συνθέτη Σαρλ Ντανκλά (1817-1907).

Η σκυτάλη περνά στη συνέχεια στην πολυφωνική μουσική. Η Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Ωδείου Αθηνών θα τραγουδήσει έργα των Τόμας Τάλλις (O Willow, Willow), Φραντς Σούμπερτ (Heidenroslein) και Bόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Κανόνας σε φα μείζονα, KV 560), καθώς και δύο παιδικά τραγούδια από την Πολωνία (Balla la bella polka) και τη Ρωσία. Συνοδεύουν: Γεωργία Τσολάκη (βιολί), Ειρήνη Τσολάκη (πιάνο, τσέμπαλο) και Algaer Ilia (κοντραμπάσο).

Αμέσως μετά, το μουσικό κλίμα του προγράμματος αλλάζει με τον δεξιοτέχνη Θανάση Πολυκανδριώτη και το Κοντσέρτο του για μπουζούκι για ορχήστρα. Μαζί του η Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και η Academica Aθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου.

Συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ με το Ωδείο Αθηνών.

Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ (Γ΄ Ζώνη), 15 ευρώ (Β΄ Ζώνη), 22 ευρώ (Α΄ Ζώνη) και 30 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη).

Ειδικές τιμές: 9,5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 13 ευρώ (πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet