Όταν η ανάγνωση γίνεται πολιτική πράξη… στο Ζάππειο
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Όταν η ανάγνωση γίνεται πολιτική πράξη… στο Ζάππειο

Με το σύνθημα «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη», ξεκίνησε την Παρασκευή, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία της UNICEF και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

«Είναι μια ευκαιρία να επανορίσουμε τις έννοιες της ανάγνωσης και της πράξης μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής και ως εκ τούτου και την ίδια την έννοια της πολιτικής. Τι σχέση έχει το διάβασμα με την ανάγνωση; Όταν διαβάζω ένα βιβλίο πράττω; Και πώς σημαίνεται η πράξη ή η απραξία μου μέσα στο πολιτικό περιβάλλον; Όχι σπάνια η πολιτική αντιμάχεται την ανάγνωση, γιατί με την ανάγνωση μεταφέρεται η γνώση και το πληροφορημένο άτομο είναι εχθρός της κακής πολιτικής» τονίζουν οι διοργανωτές, σημειώνοντας:

«Είμαστε βέβαιοι ότι το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την ενεργό παρουσία των φίλων αναγνωστών, στους οποίους απευθύνεται το βιβλίο και ως εκ τούτου είναι οι κύριοι υποστηρικτές του, δεν θα αποτελέσει απλώς μια έκθεση, αλλά μια γιορτή πολιτισμού».

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν χιλιάδες νέοι και παλαιότεροι τίτλοι, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από θεατρικές ομάδες και μουσικά συγκροτήματα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις εξής θεματικές: Γλώσσα και πολιτική, Το βιβλίο σήμερα. Η δυναμική του έντυπου λόγου μπροστά στη δυναμική της εικόνας, Η πολιτική του ποιητικού λόγου.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου (20:00), ενώ η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στις 11 Οκτωβρίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet