26ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας, στη Βουλιαγμένη
Πολιτισμός

26ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας, στη Βουλιαγμένη

Με θέμα «Ελληνική Φιλοσοφία και Ηθικά και Πολιτικά Ζητήματα στην παγκοσμιοτική Εποχή μας», θα διεξαχθεί το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας από 12 μέχρι 17 Ιουλίου στη Βουλιαγμένη, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια Νοτιοαφρικανική Εταιρεία για την Ελληνική Φιλοσοφία και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (SASGPH).

Το Συνέδριο τελεί υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Αμαρίλια (Αγίου Νικολάου 13, Βουλιαγμένη – Καβούρι). Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Συνέδριο αποσκοπεί ν΄ αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα και πλαίσιο έρευνας για τα κρίσιμα και καίρια προβλήματα της εποχής μας κατά τον 21ο αιώνα, σε συνάφεια προς την ελληνική φιλοσοφία. Είναι ανοικτό σε όλους τους φιλοσοφούντες, ειδικούς στην ελληνική φιλοσοφία, θεωρητικούς και φιλοσόφους της ηθικής και της πολιτικής ζωής, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς στην επικοινωνία, κυβερνητικά στελέχη και σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται.

Πρόγραμμα 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας

Ποιες είναι οι αρχές, τα πλαίσια και τα όρια, τα οποία πρέπει να προσδιορίζουν την πολιτική και ηθική δράση ώστε να δίνεται νόημα στον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και να τίθενται στέρεες βάσεις για τις σχέσεις μεταξύ της ηθικής, της πολιτικής ζωής των εθνών και των λαών;

Στο πνεύμα αυτό, είναι ενδεικτικές μερικές από τις κυριότερες θεματικές περιοχές του Συνεδρίου:

1. Σόλων, Κλεισθένης, Αισχύλος, Πυθαγόρειοι, καθώς και οι απόψεις των άλλων Προσωκρατικών διανοητών σε σχέση προς τα πολιτικά και ηθικά προβλήματα της εποχής μας.

2. Σωκράτης, Πλάτων και πλατωνική παράδοση (Platonism) και τα πολιτικά και ηθικά προβλήματα της εποχής μας.

3. Αριστοτέλης και η Αριστοτελική παράδοση και τα πολιτικά και ηθικά προβλήματα της εποχής μας.

4. Η στωική φιλοσοφία και τα πολιτικά και ηθικά προβλήματα της εποχής μας.

5. Η επικούρεια φιλοσοφία και τα πολιτικά και ηθικά προβλήματα της εποχής μας.

6. Η κυνική φιλοσοφία και τα πολιτικά και ηθικά προβλήματα της εποχής μας.

7. Η μετακλασσική ελληνική φιλοσοφία και τα πολιτικά και ηθικά προβλήματα της εποχής μας.

8. Ανακοινώσεις που συγκρίνουν τα ανωτέρω θέματα της ελληνικής φιλοσοφίας με άλλες φιλοσοφικές παραδόσεις της Ανατολής και της Δύσεως γίνονται δεκτές.

Στο Συνέδριο αυτό (που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 70 σύνεδροι – επιστήμονες), συμμετέχουν ως εισηγητές Έλληνες και ξένοι Καθηγητές φιλοσοφίας και φιλόσοφοι, ερευνητές και πνευματικοί άνθρωποι όπως:

Ο πρόεδρος της Nοτιοαφρικανικής Eταιρείας για την Eλληνική Φιλοσοφία και τις Aνθρωπιστικές Σπουδές, καθηγητής Aναστάσιος Λαδικός, Πανεπιστήμιο Νοτίου Αφρικής.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Korea University Hong-Bin Lim.

Η επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας, καθηγήτρια στο Dowling College, USA, Linda Ardito.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας, καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Ευαγγελίου, Towson University των ΗΠΑ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας και καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Tsukuba της Ιαπωνίας Shigeru Yonezawa.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας, καθηγητής Thomas M. Robinson, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στον Καναδά.

Η καθηγήτρια Lilia Castle Professor of Philosophy Chaminade University of Honolulu, Hawaii, USA.

Ο Ευάγγελος Μουτσόπουλος, καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – Ακαδημαϊκός.

Ο Hong-Bin Lim, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Korea University, Seoul Honorary President of IAGP Korea.

Πληροφορίες

Ξενοδοχείο Αμαρίλια (Αγίου Νικολάου 13, Βουλιαγμένη – Καβούρι, τηλ. +30 210-8990391, website: www.amarilia.gr) και στο http://www.iagp.gr.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet