Η Γαλλία ανακαλεί προσωρινά τη διανομή της ταινίας “Η ζωή της Αντέλ”
Πολιτισμός

Η Γαλλία ανακαλεί προσωρινά τη διανομή της ταινίας “Η ζωή της Αντέλ”

Γαλλικό δικαστήριο ανακάλεσε προσωρινά την άδεια διανομής της ταινίας του Αμπντελαντίφ Κεσίς, “Η ζωή της Αντέλ”, κάνοντας δεκτή την προσφυγή καθολικής ένωσης που επικαλέστηκε προσβολή των θρησκευτικών αξιών, την ώρα που πολλοί φοβούνται για μία στροφή της Γαλλίας προς τον συντηρητισμό.

Συγκεκριμένα, δικαστής έκρινε ότι ο χαρακτηρισμός «ακατάλληλη κάτω των 12 ετών» δεν είναι σωστός για την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ερωτικές σκηνές παρουσιάζονται με ρεαλιστικό τρόπο και είναι πιθανό να προσβάλλουν τις ευαισθησίες του νεανικού κοινού.

Το δικαστήριο ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό «ακατάλληλη κάτω των 12 ετών» και το υπουργείο Πολιτισμού καλείται τώρα να επανεξετάσει τον χαρακτηρισμό μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Η υπουργός Πολιτισμού, Φλερ Πελερίν, αναμένεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση. Η ίδια αφήνει να εννοηθεί ότι θα φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πάντως, ο σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει ότι πρόκειται για μια «πολύ υγιή απόφαση». «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι την ταινία μου μπορούν να δουν παιδιά 12 ετών και προσωπικά συστήνω στην κόρη μου να μην το δει πριν γίνει 14 ή 15» σημείωσε, τονίζοντας ότι δεν τον ενοχλεί εάν η ταινία απαγορευτεί για παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

«Οι ταινίες μου αφορούν στην εφηβεία, αλλά κυρίως απευθύνονται σε όσους νοσταλγούν την εφηβεία. Είναι πιο ενδιαφέρουσες για ενήλικες και για εφήβους που δεν έχουν ακόμα βιώσει τον πόνο του χωρισμού» σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Όπως αναφέρει η Le Monde, η δικαστική απόφαση αποτελεί νίκη για την ένωση Promouvoir που συνδέεται με την ακροδεξιά.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet