Άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για τις καταστροφικές πυρκαγιές
Περιφέρεια Αττικής

Άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η Περιφέρεια Αττικής κινητοποίησε όλο τον μηχανισμό της από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιών στην Αττική.

Συγκεκριμένα, κατόπιν των σχετικών αιτημάτων των επικεφαλής αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συνέδραμε στις επιχειρήσεις καταστολής των εστιών των πυρκαγιών, με υδροφόρα οχήματα των οποίων ο αριθμός ανήλθε σε τριάντα.

Άμεσα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου συγκρότησε Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης από αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, αντιπεριφερειάρχες και στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων υποστήριξης και την άμεση ενημέρωσή της. Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ήταν συνεχώς στον τόπο των συμβάντων, ενημερώνοντας απευθείας το ανωτέρω όργανο.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής και τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή οι αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της. Λήφθηκαν έκτακτα μέτρα λόγω του υψηλού κινδύνου υπαγορεύοντας την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς και τα δάση της Αττικής. Επιπλέον, εστάλησαν οδηγίες προς τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών σχετικά με την οικονομική ενίσχυση, αρωγή και αποκατάσταση των ζημιών καθώς και για την κάλυψη πρώτων αναγκών. Εξάλλου, συγκροτήθηκε επιτροπή καταγραφής ζημιών των πληγεισών επιχειρήσεων και αποζημίωση αυτών και κατατέθηκε αίτημα προς τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών.

Τέλος, σε αυξημένη ετοιμότητα για την πρόληψη πυρκαγιών τέθηκαν τα άλση της Περιφέρειας Αττικής, ειδικά το Αττικό Άλσος και το Πεδίο του Άρεως, με τη συνεργασία των Δήμων, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντικών ομάδων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet