Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στο Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή συντονίζοντας τις προσπάθειες, ο μηχανισμός της Περιφέρειας τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με υδροφόρες, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα που συνέβαλαν στη διάνοιξη δρόμων.

Μαζί με τον κ. Πατούλη τον συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας είχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιος Αυγερινός. Στην περιοχή ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Κωνσταντίνος Αλαγιάννης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής παρέμεινε στην περιοχή μέχρι που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Δήμο Μαρκοπούλου και με τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καταφέραμε, με συντονισμένες κινήσεις να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τη φωτιά, η οποία ήταν επικίνδυνη λόγω του ισχυρού αέρα και για αυτό έγινε και προληπτική εκκένωση κατοικιών.

»Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια για την άμεση ανταπόκρισή τους, τους αντιπεριφερειάρχες μου Βασίλη Κόκκαλη και Θανάση Αυγερινό, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Δήμο Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία για τις προσπάθειες που κατέβαλαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι σε έκτακτες καταστάσεις θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet