Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής κατά την εκδήλωση πυρκαγιών
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής κατά την εκδήλωση πυρκαγιών

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώνονται στην Αττική.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες και τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώνονται. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, ενώ συμμετέχουν και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Β. Κόκκαλης με δυνάμεις κατάσβεσης πυρκαγιάς

Όπως ενημερώνει η διοίκηση της Περιφέρειας,στις επιχειρήσεις κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με υδροφόρες, ερπυστριοφόρα καθώς και χωματουργικά μηχανήματα που συμβάλλουν στη διάνοιξη δρόμων.

Μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Αττικής έχει συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, σε Καλύβια και Λαγονήσι. Παρόντες στις επιχειρήσεις με οχήματα και στελεχιακό δυναμικό ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Β. Κόκκαλης και Θ. Αυγερινός.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου ξέσπασε πυρκαγιά στην Αίγινα. Η Περιφέρεια έχει ήδη αποστείλει χωματουργικά μηχανήματα, ενώ στον συντονισμό της προσπάθειας κατάσβεσης συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς.

Επίσης, οι δυνάμεις της Περιφέρειας, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη, συνέδραμαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στο Μενίδι, το Μαρκόπουλο, την Παιανία και το Λαύριο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αφορμή την εκδήλωση των πυρκαγιών και τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης νέων, λόγω ισχυρών ανέμων, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και την Πολιτική Ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μέσω ανακοίνωσης της Περιφέρειας, ο κ. Γ. Πατούλης εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επισημαίνει ότι: «Πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών. Υποχρέωσή μας, επίσης, είναι να προστατέψουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ακέραιο το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Περιφέρεια Αττικής και κεντρική διοίκηση θα διαμορφώσουμε από κοινού το πλαίσιο θωράκισης, προστασίας και ασφάλεια της ζωής των κατοίκων της Αττικής».

Η Περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει στους πολίτες την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:01 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των αρχών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet