Άσκηση σεισμού στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών
Περιφέρεια Αττικής

Άσκηση σεισμού στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών

Άσκηση σεισμού και δράσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου στην Περιφερειάρχη Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με τίτλο «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ – ΚΤ 2019», πρόκειται να διεξαχθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, από τις 9:00 π.μ., στο «Σεράφειο» Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας (στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη στον Δήμο Αθηναίων).

Άσκηση σεισμού στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών

Πρόκειται για διοργάνωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, τον Δήμο Αθηναίων και τη στήριξη του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Η άσκηση θα έχει σενάριο επί χάρτου για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ ταυτόχρονα την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου, όπως ενημερωτικές παρουσιάσεις στο Κέντρο Συντονισμού της άσκησης αλλά και ασκήσεις ετοιμότητας με την εμπλοκή και τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Στο επίκεντρο της άσκησης είναι η προετοιμασία, η αξιολόγηση της ετοιμότητας δομών σε τοπικό επίπεδο καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού των υπηρεσιών, φορέων και του δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση ισχυρού σεισμού.

Η άσκηση σχεδιάστηκε και με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών φορέων, και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής, τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, την 1η ΥΠΕ Αττικής, τον ΟΣΥ Α.Ε., τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet