Έργα ύδρευσης στον Δήμο Ωρωπού συνολικού προϋπολογισμού 2,92 εκατ. ευρώ
Περιφέρεια Αττικής

Έργα ύδρευσης στον Δήμο Ωρωπού συνολικού προϋπολογισμού 2,92 εκατ. ευρώ

Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Ωρωπού, συνολικού προϋπολογισμού 2,92 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, «έχοντας ως καίρια αναπτυξιακή προτεραιότητα την αναβάθμιση βασικών υποδομών», όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Ειδικότερα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βαρυκό του Δήμου Ωρωπού», προϋπολογισμού 1.525.200 ευρώ με ΦΠΑ.

Ο οικισμός του Βαρυκού διαθέτει σήμερα πλήρες δίκτυο ύδρευσης που κατασκευάσθηκε τη δεκαετία του 1970, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου τοποθετήθηκε κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Με την πάροδο του χρόνου, την επιχωμάτωση της περιοχής και την κατασκευή δρόμων, οι αγωγοί ύδρευσης βρέθηκαν σε βάθος από 1,5 έως 2 μ. κάτω από την τελική στάθμη αυτών. Σήμερα το δίκτυο εμφανίζει εκτεταμένες διαβρώσεις και μεγάλες διαρροές που υπερβαίνουν τα 2.000 κ.μ. την ημέρα. Το νερό που διαρρέει διαχέεται υπόγεια στο έδαφος και οι περισσότερες διαρροές είναι αδύνατο να ανιχνευθούν.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης από αγωγούς πολυαιθυλενίου, συνολικού μήκους 14.205 μ., οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη χημική διάβρωση. Σε κατάλληλες θέσεις του δικτύου προβλέπεται η εγκατάσταση υπόγειων δικλείδων διακοπής, με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η διακοπή της ροής του νερού σε μεμονωμένα τμήματα, κυρίως στις περιπτώσεις αποκατάστασης βλάβης.

Επιπλέον, σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου διανομής, ανά περίπου 300 μ., πρόκειται να τοποθετηθούν στόμια υδροληψίας, από τα οποία είναι δυνατόν να λαμβάνεται νερό για κατάσβεση πυρκαγιάς, πότισμα κοινοχρήστων χώρων πρασίνου κ.λπ., ενώ προβλέπεται η αντικατάσταση των αντίστοιχων οικιακών συνδέσεων.

Αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Ποσειδωνία – Κυψέλη της παραλιακής ζώνης Καλάμου

Στο ίδιο πλαίσιο, η περιφερειάρχης και ο δήμαρχος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Ποσειδωνίας – Κυψέλης παραλιακής ζώνης Καλάμου στον Δήμο Ωρωπού», προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Το εν λόγω έργο αφορά στην αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Ποσειδωνίας – Κυψέλης της παραλιακής ζώνης Καλάμου. Ειδικότερα, το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης είναι παλαιό και οι διάμετροι των αγωγών ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να προκύπτει πτώση της πίεσης κατά τις ώρες μεγάλης ζήτησης, η οποία σε ορισμένες περιοχές φτάνει μέχρι την πλήρη διακοπή της παροχής του νερού.

Το νέο δίκτυο προβλέπεται να κατασκευασθεί με αγωγούς από πολυαιθυλένιο. Στους κόμβους σύνδεσης των αγωγών και σε κατάλληλες θέσεις θα τοποθετηθούν δικλείδες διακοπής, ώστε να είναι δυνατή η απομόνωση τμημάτων του δικτύου σε περίπτωση βλάβης. Επίσης, σε επιλεγμένα σημεία προβλέπονται πυροσβεστικά στόμια και αεροεξαγωγοί. Τέλος, το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση των οικιακών συνδέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet