Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα καλεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική διαμαρτυρόμενη για τη διεξαγωγή του Περιφερειακού Συνεδρίου, το ποίο χαρακτηρίζει ως «φιέστα» στην περιοχή της Δυτικής Αττικής που έχει πληγεί από τις πλημμύρες.

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης σημειώνεται:

Το Σάββατο 16/12 και την Κυριακή 17/12 πραγματοποιείται στα Μέγαρα και την Ελευσίνα, Περιφερειακό Συνέδριο, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και η κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση κι ανάταξη της Δυτικής Αττικής.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Διαμαρτυρία στην Ελευσίνα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια Αττικής διάλεξαν εποχή να ειρωνευτούν τους κατοίκους της περιοχής τάζοντας «αποκεντρωμένο διάλογο με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς» για την ανάπτυξη, ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει η λάσπη από την τελευταία θανατηφόρα πλημμύρα που έπνιξε τη Μάνδρα και την Πέραμο.

Θράσος που ξεπερνάει κάθε όριο, το κλείσιμο της φιέστας με ομιλίες της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου (που ακόμα δεν έχει αναλάβει μισή ευθύνη) και του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Ελευσίνα, την Κυριακή, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Δασκαλάκης».

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής γνωρίζουν στο πετσί τους, εδώ και δεκαετίες, ότι η ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση σημαίνει κερδοφορία για το κεφάλαιο, και μνημονιακές περικοπές, φτώχεια και ανεργία για τον λαό.

Η ανάπτυξή τους σημαίνει αύξηση των ρύπων στο Θριάσιο, πετρελαιοκηλίδες στον Σαρωνικό, βιομηχανικές ζώνες κι «επιχειρηματικά πάρκα» μέσα στον οικιστικό ιστό, καταστρατήγηση όλων των περιβαλλοντικών όρων, άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, μπαζώματα και τσιμεντοποίηση, χωρίς κανόνες και πολεοδομικό σχεδιασμό επέκταση των πόλεων.

Η ανάπτυξή τους σημαίνει μοίρασμα κερδών από δήμους, Περιφέρεια και κράτος σε εργολάβους και  επιχειρηματίες.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας μετράνε ακόμα τις απώλειες και προσπαθούν με απίστευτο προσωπικό μόχθο, κάθε μέρα, χωρίς καμιά βοήθεια από το τοπικό και κεντρικό κράτος, να καθαρίσουν τα σπίτια τους, να αποκαταστήσουν στοιχειωδώς τις ζημιές και να επιστρέψουν στην κανονικότητα της ζωής και της εργασίας τους. Το τοπικό και κεντρικό κράτος απουσιάζει επιδεικτικά από τη διαχείριση της καταστροφής, η κυβέρνηση περνάει επιτυχώς τις εξετάσεις του ΔΝΤ και κλείνει «αξιολογήσεις», η Περιφέρεια Αττικής μηδενίζει σχεδόν τις κοινωνικές δαπάνες για να προσφέρει τα αποθεματικά στους δανειστές, και όλοι μαζί παρουσιάζονται τώρα για υποσχεθούν σε μία από τις πιο χτυπημένες από τις απολύσεις και την ανεργία περιοχές της χώρας «αναπτυξιακή στρατηγική» και να ξεγελάσουν με χάντρες και καθρεφτάκια. Γελιούνται όμως οι ίδιοι αν νομίζουν ότι θα πείσουν.

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της Δυτικής Αττικής να απαντήσουν αγωνιστικά και δυναμικά, να δώσουν μαζικό παρών όχι στις κυβερνητικές φιέστες, αλλά στους δρόμους της Ελευσίνας, να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν:

  • Να λογοδοτήσουν τώρα όλοι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή, όλοι οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες, εργολάβοι και επιχειρηματίες.
  • Να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να παρθούν άμεσα μέτρα για τις ανάγκες τους. Να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) και στο ακέραιο όσοι έχουν πληγεί.
  • Να διαγραφούν τα χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης, να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη. Να μη γίνει καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη. Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο για την αντιμετώπιση των αναγκών καμία απόλυση συμβασιούχου οποιασδήποτε μορφής.
  • Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.
  • Μέτρα τώρα αντιπλημμυρικής προστασίας με ολοκληρωμένο επιστημονικό σχεδιασμό για τη Δυτ. Αττική.
  • Να γίνουν μελέτες και αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας για να μη ζήσουμε άλλες παρόμοιες καταστάσεις.
  • Να γίνουν  έργα υποδομής για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών! Όχι άλλα έργα με γνώμονα τα επιχειρηματικά κέρδη, την ασύδοτη, εγκληματική δράση του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής «ανάπτυξης», όχι άλλα έργα χωρίς να υπολογίζεται το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ενάντια στη φιέστα που οργανώνουν κυβέρνηση/ Περιφέρεια.

Κυριακή 17/12, 18:30
Σημείο συνάντησης: Σχολές ΟΑΕΔ Ελευσίνας, Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θηβών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet