Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Colpo Grosso Δούρου για να ανοίξει τη χωματερή στο Γραμματικό
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Colpo Grosso Δούρου για να ανοίξει τη χωματερή στο Γραμματικό

Για «Colpo Grosso της Δούρου για να ανοίξει τη χωματερή στο Γραμματικό» κάνει λόγο η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, η οποία καλεί
σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 στις 14:30 στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 & Μωραΐτη 90, Αθήνα).

Η κ. Δούρου και οι συν αυτής ισχυρίζονται ότι στο Γραμματικό θα προχωρήσουν στη λειτουργία ΧΥΤΥ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και όχι χωματερής. Δεν είναι η πρώτη φορά που λένε ψέματα –από το 2014, άλλωστε, οι εξαγγελίες για το κλείσιμο της Φυλής και το σταμάτημα του έργου στο Γραμματικό έχουν μείνει στην ιστορία ως μερικές από τις μεγαλύτερες προεκλογικές απάτες!

Να τα πούμε απλά:

 • Για να υπάρχει «υπόλειμμα» πρέπει να γίνεται ανακύκλωση.
 • Η ανακύκλωση στην Αττική το 2014 ήταν στο 4% (τόσο την παρέδωσε ο Σγουρός) και το 2019 έχει πέσει κάτω και από αυτό το εξωφρενικό νούμερο (τόσο την έφτασε η Δούρου)!
 • Τα σκουπίδια που μαζεύονται στους μπλε κάδους είναι σύμμεικτα σκουπίδια –αφού στην Αττική δεν γίνεται ούτε διαλογή στην πηγή ούτε κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων (έτσι το άφησε ο Σγουρός το 2014, έτσι το έφτασαν η Δούρου ως περιφερειάρχης και ο Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ).
 • Τα σύμμεικτα σκουπίδια πηγαίνουν στο εργοστάσιο ΕΜΑΚ Φυλής, όπου τα παραλαμβάνει η ΗΛΕΚΤΩΡ (επιχείρηση του Ομίλου Μπόμπολα) για να χωρίσει αυτά που θα πάνε για ανακύκλωση από αυτά που θα πάνε για θάψιμο στη χωματερή της Φυλής.
 • Πάνω από το 96% των σκουπιδιών που μαζεύονται από τους μπλε κάδους –με αυτό το… καταπληκτικό ιδιωτικοποιημένο σύστημα δήθεν ανακύκλωσης, που χρυσοπληρώνουμε όλοι και όλες εμείς με τα δημοτικά μας τέλη- σήμερα που μιλάμε καταλήγουν στη χωματερή!

Η Ρένα Δούρου έχει το θράσος να ζητάει να αυξηθεί το σκουπίδι που μαζεύεται στο εργοστάσιο επεξεργασίας του ΕΜΑΚ Φυλής (από 250.000 τόνους σε 450.000 τόνους!), με μόνο σκοπό να το ονομάσει «υπόλειμμα» και να το θάψει στο Γραμματικό και σε νέα κύτταρα στη Φυλή.

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:

 • Το 96% του σκουπιδιού των μπλε κάδων της Αττικής δεν λέγεται υπόλειμμα, λέγεται σκουπιδομάνι.
 • Ο χώρος που θάβονται αυτά τα σκουπίδια δεν λέγεται ΧΥΤΥ, αλλά χωματερή.
 • Κι όλο αυτό μαζί λέγεται κοροϊδία και θράσος!

450.000 τόνοι σκουπιδιών στον ΕΜΑΚ σημαίνει:

 • Διπλασιασμός των κερδών του Ομίλου Μπόμπολα, από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι και όλες μας.
 • Επέκταση του περιβαλλοντικού εγκλήματος στη Φυλή.
 • Άνοιγμα νέας χωματερής στο Γραμματικό.
 • Σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, αλλά και όλων μας (με τη μόλυνση του αέρα, του υδροφόρου ορίζοντα του εδάφους και της θάλασσας του Ευβοϊκού που έχουν ως συνέπεια αυτές οι χωματερές).

Πρέπει να τους σταματήσουμε!

Η Ρένα Δούρου είναι υπόλογη για τα εγκλήματα της Φυλής και του Γραμματικού, όσο ο Σγουρός και ο Πατούλης!

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/4 στις 2:30μ.μ. στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 & Μωραΐτη 90, Αθήνα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet