Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Κινητοποίηση ανάγκασε τη Δούρου σε αναβολή θέματος επέκτασης του ΕΜΑΚ Φυλής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Κινητοποίηση ανάγκασε τη Δούρου σε αναβολή θέματος επέκτασης του ΕΜΑΚ Φυλής

«Η κινητοποίηση ανάγκασε τη Δούρου να κάνει πίσω, ζητώντας αναβολή για το θέμα της επέκτασης του ΕΜΑΚ Φυλής» τονίζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική μετά τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία σήμερα, Μ. Τρίτη 23 Απριλίου 2019, έξω από τα γραφεία συνεδρίασης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Στη σημερινή (Μεγάλη Τρίτη) συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ θα συζητιόταν η κατασκευή ενός ακόμη εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης απορριμμάτων (ΕΜΑΚ) στον ΧΥΤΑ Φυλής, ώστε οι 250.000 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων που έρχονται εδώ, να γίνουν 450.000 τόνοι! Προφανώς η Ρ. Δούρου θεώρησε ότι μέσα στη ραστώνη του Πάσχα θα μπορούσε να μας πιάσει όλους στον ύπνο. Δεν έγινε όμως έτσι.

Μέσα σε μια μέρα κλήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από την ΠΟΕ ΟΤΑ, φορείς της Φυλής και του Γραμματικού. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική είχε καλέσει από την πρώτη στιγμή στην παράσταση διαμαρτυρίας και συμμετείχε.

Η Ρ. Δούρου δεν εμφανίστηκε, ως συνήθως, όμως, τα διορισμένα από την παράταξή της μέλη της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ πληροφόρησαν όσους και όσες συγκεντρώνονταν έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει ο ΕΔΣΝΑ ότι το θέμα θα αναβληθεί.

Αυτό είναι μια πρώτη νίκη της κινητοποίησης. Όμως, το θέμα δεν πρέπει να αναβληθεί, πρέπει να μην έρθει ποτέ. Το θέμα που πρέπει να επιβάλλουν τα κινήματα να συζητηθεί είναι το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή και το να μην ανοίξει άλλη χωματερή στην Αττική, ούτε στο Γραμματικό ούτε πουθενά. Αυτός ο τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων που ευνοεί μόνο τους ιδιώτες εργολάβους, σπέρνει τον καρκίνο και μολύνει τον αέρα, το νερό και το περιβάλλον.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:

  • Καμία επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής.
  • Να κλείσει τώρα η Φυλή και να προχωρήσουμε σε μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων, σε όφελος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και όχι του κέρδους του ιδιώτη.
  • Όχι στη λειτουργία του ΧΥΤΑ/Υ Γραμματικού. Όλοι και όλες μαζί να υπερασπίσουμε τη ζωή μας στην Αττική!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet