Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα
Περιφέρεια Αττικής

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Η παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στις 18:00 στο Σύνταγμα, ενάντια σε πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί, σύμφωνα με την παράταξη, αντιπεριβαλλοντικά σχέδια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και αντιπεριβαλλοντικά σχέδια – Όχι στις εξορύξεις, Τρίτη 1/10, 6:00μ.μ.

Όλοι / Όλες την Τρίτη 1/10 στις 6:00μ.μ. στο Σύνταγμα – υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πορεία στη Βουλή. Υπερασπίζουμε το Περιβάλλον και τις ζωές μας κόντρα στα αρπακτικά σχέδια καπιταλιστών, Ε.Ε., κυβερνήσεων. Όχι στις εξορύξεις και την παράδοση των θαλασσών στις πετρελαϊκές εταιρείες.

Την Τρίτη 1/10 με βάση την απόφαση της κυβέρνησης η Βουλή θα προχωρήσει στην κύρωση συμβάσεων με πετρελαϊκές εταιρείες για την παραχώρηση τεσσάρων θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και την Κρήτη για έρευνες υδρογονανθράκων. Ο λαός μας δεν έχει σε τίποτα να ωφεληθεί από τις εξορύξεις των εταιρειών Total, Exxon Mobil, Repsol Exploracion, ΕΛΠΕ. Αντίθετα, η «ανάπτυξη» τους φέρνει καταστροφή του περιβάλλοντος, εντείνει τους ανταγωνισμούς και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή μας. Είναι υποκρισία η στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και όλων όσων από την μια δήθεν κόπτονται για το περιβάλλον και από την άλλη δρομολογούν στον βωμό του κέρδους την παράδοση στις πολυεθνικές των θαλασσών και των δασών μας. Η κινητοποίηση την Τρίτη 1/10,  ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο και τα αντιπεριβαλλοντικά σχέδια κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα και σημασία. 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που διοργανώνουν η Συνέλευση των Πρωτοβουλιών κατά των εξορύξεων στη Βουλή την ίδια μέρα. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 6:00 μ.μ. στο Σύνταγμα, στο υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, για να διαδηλώσουμε ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο και να προχωρήσουμε στη συνέχεια στη Βουλή στην συγκέντρωση ενάντια στις εξορύξεις.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 6:00 μ.μ. στο Σύνταγμα (υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης) και στην πορεία στη Βουλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet