Ανυπότακτη Αττική: Καλές οι ερωτήσεις για τα σκουπίδια, ακόμα καλύτερες οι απαντήσεις
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ανυπότακτη Αττική: Καλές οι ερωτήσεις για τα σκουπίδια, ακόμα καλύτερες οι απαντήσεις

«Καλές οι ερωτήσεις για τα σκουπίδια, ακόμα καλύτερες οι απαντήσεις» τονίζει ο συνδυασμός Ανυπότακτη Αττική προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σχετικά με ερωτήματα που έθεσε για τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο συνδυασμός, με επικεφαλής και υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής την κ. Μαριάνα Τσίχλη, καλεί τον κ. Γ. Πατούλη να κοινοποιήσει τις θέσεις του συνδυασμού του για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού Ανυπότακτη Αττική:

Η επιστολή που έστειλε προ ημερών ο κ. Πατούλης με αποδέκτες τον γ.γ. του ΕΔΣΝΑ και την περιφερειάρχη Αττικής έχει πράγματι ενδιαφέρον.

Και έχει ενδιαφέρον, διότι ο κ. Πατούλης αντέγραψε περίπου λέξη προς λέξη τα ερωτήματα που θέτουν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστεράς, αλλά και φορείς και κινήματα πολιτών, εδώ και χρόνια προς την Περιφέρεια Αττικής και τις δημοτικές αρχές του λεκανοπεδίου.

Τα προβλήματα με τη διαχείριση απορριμμάτων, τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και τις επιπτώσεις στις ζωές των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία είναι γνωστά. Τα δε ερωτήματα που θέτει η επιστολή δυστυχώς δεν είναι τόσο γνωστά, καθώς βαδίζουμε με ταχύτητα προς αδιέξοδο και θα τα βρούμε μπροστά μας.

Η ευθύνη που βαραίνει την παρούσα περιφερειακή αρχή και την κ. Δούρου είναι τεράστια. Για να λειτουργήσει το υφιστάμενο σχέδιο, χρειάζεται προσωπικό, χρηματοδότηση και υποδομές.

Όμως, ο κ. Πατούλης δεν μπορεί ούτε να ανακαλύπτει το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών για προεκλογική τακτική, ούτε να το ανάγει σε ανικανότητα. Πίσω από αυτό, κρύβονται τεράστια συμφέροντα και αποτελεί πολιτική επιλογή, τόσο για την κ. Δούρου, όσο και για τον ίδιο η εξυπηρέτησή τους.

Υπάρχουν δυνατότητες εναλλακτικής διαχείρισης. Και στα ερωτήματα που έχουν θέσει εδώ και χρόνια οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και των κινημάτων, υπάρχουν απαντήσεις. Εμείς αυτές θέλουμε. Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, πώς απαντά;

Διότι καλό θα είναι να πάρει θέση από τώρα και όχι να φέρει τα μεγάλα συμφέροντα από το παράθυρο μετά τις εκλογές, δήθεν μετά λύπης, με τη γνωστή επιχειρηματολογία της «καμένης γης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet