Απάντηση – στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην Ι. Τσούπρα
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Απάντηση – στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην Ι. Τσούπρα

Την πλήρη στήριξή της στην εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ι. Τσούπρα, η οποία μηνύθηκε από τον ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στο Καματερό, εξαιτίας της πρόσφατης νεροποντής, εκφράζει η Περιφέρεια Αττικής. Η μήνυση προς την κα Ι. Τσούπρα έχει να κάνει με την απόφασή της να απομακρύνει τα μπάζα της οικοδομής, για να αποτρέψει νεά πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για το συμβάν αναφέρονται τα εξής:

Οι χρόνιες παθογένειες της χώρας αποτυπώνονται στην απόφαση του ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στις 22 Οκτωβρίου στο Καματερό, να υποβάλει μήνυση κατά της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Τσούπρα. Στόχος του να αποτρέψει την απομάκρυνση των μπαζών της οικοδομής -ενέργεια ωστόσο απολύτως αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η ανάσχεση της ροής των υδάτων στο ρέμα της Εσχατιάς και να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν πρόκειται απλώς για μια προκλητική απόφαση. Είναι αποκαλυπτική εκείνης ακριβώς της νοοτροπίας κάποιων συμπολιτών μας που επιλέγουν το ιδιωτικό συμφέρον αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Πρόκειται για τη νοοτροπία που οδήγησε στη συστηματική παραβίαση των κανόνων της φύσης, στο μπάζωμα των ποταμών και σε κάθε είδους παρέμβαση στη φυσική ροή των υδάτων, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε κάθε νεροποντή.

Είναι μια νοοτροπία δεκαετιών που διαπερνά τη δημόσια σφαίρα, τον κρατικό μηχανισμό, εκμαυλίζοντας τους πολίτες.

Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, να ενεργεί στη βάση της νομιμότητας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, στηρίζοντας τις δράσεις της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Τσούπρα, στην προσπάθειά της να προστατεύσει ζωές και περιουσίες πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet