Απολογισμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Απολογισμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Αττικής

Ανακοίνωση-απολογισμό για τις δράσεις των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πρόσφατων καιρικών φαινομένων στην Αττική, εξέδωσε η Περιφέρεια, όπου και αναφέρει τα εξής:

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ήσαν από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, στις 29 Δεκεμβρίου, σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις τους οι πολίτες.

Παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις μέσων και τις αντικειμενικές δυσκολίες, οι οδικές αρτηρίες και οι παράπλευροι της εθνικής οδού δρόμοι διατηρήθηκαν ανοικτοί και οι πολίτες δεν κινδύνεψαν κατά τις μετακινήσεις τους, χάρη στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και της άριστης συνεργασίας της με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Η Περιφέρεια Αττικής επλήγη από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, παγετό, ισχυρούς ανέμους) κατά το χρονικό διάστημα που τέθηκε σε ετοιμότητα, από 29 Δεκεμβρίου 2014 έως και σήμερα (το πρώτο χρονικό διάστημα από 29/12/14 έως 03/01/15 και το δεύτερο από 05/01/14 έως και σήμερα) χωρίς ενδιάμεσα να σταματήσει τη ρίψη άλατος για τον πάγο τις βράδυνες και πρωινές ώρες. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 2.500 τόνοι αλατιού, καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων Περιφερειακών Ενοτήτων, ΔΕΣΕ, ΔΚΕΣΟ) υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας. Ο συντονισμός των ενεργειών, μαζί με τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, έλαβε χώρα σε όλη τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων από το Κέντρο Συντονισμού της Περιφέρειας για τον αποχιονισμό, στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ στο Καπανδρίτι.

Παράλληλα, η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν αυτά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet