Αποχωρήσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 10ης Ιουλίου
Περιφέρεια Αττικής

Αποχωρήσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 10ης Ιουλίου

Αποχώρησαν από τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξήχθη την Πέμπτη 10 Ιουλίου οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Η περιφερειακή σύμβουλος της ανωτέρω παράταξης και αντιπεριφερειάρχης της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, Ερμίνα Κυπριανίδου ανέγνωσε τη δήλωση αποχώρησης, καθώς, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση, η απερχόμενη περιφερειακή αρχή έφερε προς απόφαση στο Συμβούλιο σειρά σοβαρών ζητημάτων που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων.

Δήλωση αποχώρησης των περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής παράταξης «Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο» από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως την ανέγνωσε η Ερμίνα Κυπριανίδου, Περιφερειακή Σύμβουλος της «Αττικής Συνεργασίας –Όχι στο Μνημόνιο» και αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «Δύναμη Ζωής»:

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φέρνει προς απόφαση σειρά σοβαρών ζητημάτων. Ζητημάτων που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων. Και τούτο λίγες μόνο εβδομάδες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, αντί να περιοριστεί, ως ώφειλε, στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, επιχειρεί να δεσμεύσει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων σοβαρούς οικονομικούς πόρους, επιβάλλοντας συγκεκριμένες αποφάσεις στη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Πρόκειται για μια πρακτική απαράδεκτη πολιτικά και ατελέσφορη οικονομικά. Για πρακτική που αγνοεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρακτική που βρίσκεται στον αντίποδα κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Μια πρακτική που δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης περιφερειακής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet