Αποχώρησαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ από τις αρχαιρεσίες
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Αποχώρησαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ από τις αρχαιρεσίες

Για «επιλεκτικές συνεννοήσεις» και «εξάρτηση» από τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Γιάννη Σγουρό καταγγέλλουν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) τα οποία και αποχώρησαν από τη διαδικασία των αρχαιρεσιών για την εκλογή του προεδρείου της Ένωσης, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των μελών που αποχώρησαν και προχώρησαν στην καταγγελία είναι και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Στη σημερινή διαδικασία εκλογής του προεδρείου του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας χάθηκε, με αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων συγκυβέρνησης, η ευκαιρία να υπάρξει μια πλουραλιστική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων του Σώματος, που θα προσέφερε στην Ένωση τον αυθεντικό, αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα που χρειάζεται για να λειτουργήσει μαχητικά και διεκδικητικά. Η πλάστιγγα έγειρε με ευθύνη της παράταξης του κ. Αγοραστού προς ένα μη αντιπροσωπευτικό προεδρείο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις αδιέξοδες ισορροπίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της δικομματικής κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη συγκυβέρνηση, ο κ. Αγοραστός έκανε την επιλογή του.

Μέσα από επιλεκτικές συνεννοήσεις, επέλεξε την εξάρτηση από τον κ. Σγουρό και απέρριψε τη δημοκρατική, πλουραλιστική εκπροσώπηση στο προεδρείο όλων των παρατάξεων. Μοίρασε την τράπουλα των θέσεων με στενά κριτήρια κομματικής επιβίωσης, όπως συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αναγκάζοντας σε αποχώρηση όλες εκείνες τις πλευρές που δεν συμφωνούσαν με αυτή την προσέγγιση.

Πρόκειται για ήττα της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δυνάμεις που αντιστρατεύονταν αυτή τη διαγραφόμενη, άκρως αρνητική εξέλιξη σε βάρος της ίδιας της Αυτοδιοίκησης, από την πρώτη στιγμή κινήθηκε σε μία διαφορετική λογική. Στη λογική μιας ανοικτής, πλουραλιστικής εκπροσώπησης, που θα αναβάθμιζε την αξιοπιστία και τον ρόλο της ΕΝΠΕ.

Επρόκειτο για τη λογική της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης. Τη λογική που δίνει έμφαση στο παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και όχι σε μικροκομματικές εξαρτήσεις και στρατηγικές προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, όπως στην περίπτωση του τέως περιφερειάρχη.

Ήταν μία πρωτοβουλία συμμετοχική και δημοκρατική προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Όσοι συνειδητά την ακύρωσαν, φέρουν ακέραια την ευθύνη και οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί απαξίωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και επέλεξαν την υπονόμευση των αυτοδιοικητικών θεσμών στο όνομα της διατήρησης κάποιων οφιτσίων.

Ρένα Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής 
Θοδωρής Καρυπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Θοδωρής Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Σπύρος Τζόκας, αντιπεριφερειάρχης Αττικής
Παναγιώτης Πλακεντάς, αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης
Νίκος Στουπής, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
Νίκος Πατσαρίνος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet