Αφροδίτη Φράγκου: Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ψήφος στις μάχες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αφροδίτη Φράγκου: Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ψήφος στις μάχες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος

Τα τελευταία 10 χρόνια, και ιδιαίτερα μετά την είσοδο της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή το 2012, το αντιφασιστικό κίνημα έχει δώσει σκληρές μάχες για να απομονώσει τους φασίστες σε κάθε χώρο και γειτονιά. Ήταν αυτές οι αντιστάσεις που οδήγησαν στο μεγάλο συλλαλητήριο του Γενάρη του 2013 «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική», αμέσως μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και στον ξεσηκωμό του Σεπτέμβρη του 2013, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Γράφει η Αφροδίτη Φράγκου*

Ξεσηκωμός που έκατσε τους ναζί στο σκαμνί. Το κίνημα έδωσε και δίνει ακόμα τη μάχη της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, με τη συνεχή επί 4 χρόνια παρουσία του στο δικαστήριο και την ενημέρωση που οργανώνει σε κάθε άκρη της χώρας. Είναι αυτό που έχει πετύχει να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, να σταματήσει η χρηματοδότησή της, να κλείσουν πάνω από 50 «γραφεία» της, ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων, να μην της δίνονται χώροι για «προεκλογικές» συγκεντρώσεις.

Η οργανωμένη εργατική τάξη είναι αυτή που μπορεί να επιβάλλει τις διεκδικήσεις του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, όπως έδειξε η κινητοποίηση εκπαιδευτικών που, μαζί με τους γονείς, απομόνωσαν τους Λαγούς και τους Παναγιώταρους και κέρδισαν ότι τα προσφυγόπουλα θα γραφτούν στα σχολεία. Οι αντιφασιστικές στάσεις εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ έκοψαν τον δρόμο της Χρυσής Αυγής προς τα μεγάλα ακροατήρια, μην επιτρέποντάς της να μεταδίδει στην κρατική τηλεόραση τα κηρύγματα μίσους που είναι οι ομιλίες και οι εκδηλώσεις της. Όπου και όποτε έχουν επιχειρήσει οι ναζί να κάνουν δημόσια εμφάνιση στις γειτονιές τα τελευταία χρόνια, αναγκάζονται να την κάνουν με την προστασία της ΕΛ.ΑΣ., πολιορκημένοι από αντιφασίστες/τριες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο να οργανωθεί και να αποκτήσει αιχμές η διάθεση της εργατικής τάξης να τσακίσει τους φασίστες και να υποδεχθεί στις γειτονιές της τους πρόσφυγες. Στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της ΚΕΕΡΦΑ για κινητοποιήσεις σε όλα τα παραπάνω μέτωπα και συμμετέχοντας στις διεθνείς κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού, αλλά και ανοίγοντας τη συζήτηση σε κάθε εργατικό χώρο, σχολή, σχολείο και γειτονιά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η ραχοκοκαλιά ενός μαζικού κινήματος που μπορεί να σταματήσει την ακροδεξιά και συνεχίζει μέχρι να κερδίσει έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, ρατσισμό, ομοφοβία.

* Υποψήφια βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet