Βράβευση Περιφερειών στα «Bravo Sustainability Awards 2018»
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Βράβευση Περιφερειών στα «Bravo Sustainability Awards 2018»

«Η Αυτοδιοίκηση με λίγα κάνει πολλά για το περιβάλλον, καθώς δεν μένει στη θεωρία αλλά περνά στην πράξη» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλία, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας χθες το απόγευμα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στο συνέδριο «Bravo Sustainability Dialogue» στην Αθήνα.

Στην ομιλία του με θέμα «Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής: Νέα μοντέλα ανάπτυξης – Συνεργασίες – Πολιτική προστασία», ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ προέβη μάλιστα στην εκτίμηση ότι η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της Αυτοδιοίκησης είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί «αν απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης από το σφιχτό εναγκαλισμό του κεντρικού κράτους».

«Πρέπει να “χτυπηθεί” το δουλοκτητικό κράτος, το οποίο εκεί που απαγορεύει, εκεί και επιτρέπει, εκεί που απαγορεύει, εκεί και αθωώνει, εκεί που σου λέει «προχώρα γρήγορα», εκεί και ορθώνει εμπόδια», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός κρίνοντας παράλληλα επιβεβλημένο να «αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία, η πολυνομία και η κακονομία».

Στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ ανέδειξε τη σημασία της ταχύτητας, «η ταχύτητα δίνει λύσεις», είπε χαρακτηριστικά και των «φρέσκων ιδεών». «Λύσεις για το περιβάλλον υπάρχουν, η ίδια η κοινωνία θα τις προωθήσει», υποστήριξε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Επιπροσθέτως, προέτρεψε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του νέου επενδυτικού προγράμματος InvestEU συνολικού ύψους 1 τρισ. ευρώ, το 35% των οποίων η Επιτροπή των Περιφερειών, μετά από δική του πρωτοβουλία, προτείνει να διατεθούν αποκλειστικά για δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο των «Bravo Sustainability Awards» βραβεύθηκαν ή προκρίθηκαν για βράβευση πρωτοβουλίες, έργα και δράσεις από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο συνέδριο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι περιφερειάρχες, Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου, και Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, καθώς και αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet