Γιάννης Σγουρός: Να πώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι αντιμνημονιακοί!
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γιάννης Σγουρός: Να πώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι αντιμνημονιακοί!

«Σε μία εμβαλωματική και πανάκριβη λύση διάρκειας μόλις 8 μηνών, όσο δηλαδή απαιτείται για να βγάλει τη θητεία της η Ρένα Δούρου άνευ σκουπιδιών στους δρόμους, κατέληξε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, παρά τις περί του αντιθέτου προ ημερών διαβεβαιώσεις απέναντι σε πολίτες της Δυτικής Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα υπάρξουν νέες(!) χωροθετήσεις». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης του τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, Αττική, σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

Στην εν λόγω συνεδρίαση, όπως τονίζει η παράταξη, «απούσας για πολλοστή φορά της Ρ. Δούρου, αποφασίστηκε, για να αποφευχθεί η μετατροπή της Αττικής σε Νάπολη εν μέσω θέρους, ως ενδιάμεση λύση, η εναπόθεση απορριμμάτων πάνω από ήδη πληρωμένα με σκουπίδια κύτταρα στη Φυλή. Το κόστος ανέρχεται μάλιστα σε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ και προφανώς για λόγους κατεπείγοντος θα γίνει για ακόμη μία φορά με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης…».

Είναι η δεύτερη εμβαλωματική λύση που λαμβάνεται από τον Νοέμβριο του 2014 και μετά, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, οπότε η Ρένα Δούρου ανέτρεψε τον προηγούμενο από το 2003 σχεδιασμό και ακύρωσε τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο εναλλακτικό σχέδιο, «επειδή ήταν ιδεοληπτικά και εμμονικά αντίθετη στη μέθοδο χρηματοδότησης των ΣΔΙΤ που εφαρμοζόταν πανελλαδικά και πλέον αποθεώνεται από τους ίδιους τους υπουργούς της Κυβέρνησης».

Η παράταξη Αττική υπενθυμίζει ότι πριν τη χθεσινή απόφαση για το «πανωσήκωμα» είχε προηγηθεί ακόμη μία, ολιγόμηνης διάρκειας λύση, αυτή της «βαθειάς εκσκαφής» στη β’ φάση του ΧΥΤΑ Φυλής, εκεί όπου παρουσιάστηκε προ ημερών το πρόβλημα ευστάθειας με τη ρηγμάτωση.  «Κι όλα αυτά ενώ προεκλογικά η Ρένα Δούρου και οι συν αυτή δήθεν σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, είχαν επενδύσει πολιτικά στην ασύστολη λασπολογία και στο αφήγημα του κλεισίματος του ΧΥΤΑ στη Φυλή, προχωρώντας στη, για συμβολικούς λόγους, απόφαση να γίνει η ορκωμοσία της νέας περιφερειακής Αρχής στα Α. Λιόσια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις, ο Γιάννης Σγουρός τόνισε τα εξής:

«Η κ. Δούρου αποχωρεί και αφήνει πίσω της μόνο συντρίμμια και χάος. Της παραδώσαμε ένα πρόβλημα υπό επίλυση και κατάφερε, μέσα σε λίγο καιρό, να το μετατρέψει σε ανεξέλεγκτη “ωρολογιακή βόμβα”, αφού ο όποιος επόμενος περιφερειάρχης θα βρεθεί μπροστά σε τρομακτικά αδιέξοδα. Ήδη, μια μικρή ρηγμάτωση στον ΧΥΤΑ ήταν αρκετή για να μετατρέψει την Αττική σε χωματερή μέσα σε λίγες μέρες.

»Τέτοιο πισωγύρισμα στην Αττική δεν έχει ξανασυμβεί. Ούτε και τέτοιας έκτασης κοροϊδία και εμπαιγμός απέναντι σε πολίτες, φορείς, ΜΜΕ, εργαζομένους. Όταν ισχυριζόταν ότι αλλιώς μαζεύουν οι αντιμνημονιακοί τα σκουπίδια, κανείς δεν φανταζόταν τι μπορεί να εννοούσε. Τώρα πλέον όλοι κατάλαβαν…». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet