Για αντιπλημμυρικά έργα σε Χαλάνδρι & Φιλοθέη μεριμνά ο Γ. Καραμέρος
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Για αντιπλημμυρικά έργα σε Χαλάνδρι & Φιλοθέη μεριμνά ο Γ. Καραμέρος

Ως «πρώτο βήμα» για τη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου και της Φιλοθέης, τα οποία προκύπτουν από τις πλημμύρες, βλέπει η Περιφέρεια Αττικής την ένταξη στον προϋπολογισμό του 2015, αντιπλημμυρικού έργου για την περιοχή.

Σχετικά με το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και τον δήμαρχο Φιλοθέης Παντελή Ξυριδάκη. Ο ίδιος παρευρέθηκε και σε συνέλευση κατοίκων του Χαλανδρίου, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τη λύση του προβλήματος, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Απόσπασμα Προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας Αττικής για αντιπλημμυρικό έργο στο ΧαλάνδριΤο πρώτο βήμα για τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλαιπωρεί τους κατοίκους Χαλανδρίου και Φιλοθέης έγινε με την ένταξη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής του αντιπλημμυρικού έργου που αφορά την αύξηση παροχετευτικότητας του ρέματος Ποδονίφτη, κάτω από την οδό Κόδρου στο Χαλάνδρι.

Σε πρώτη φάση, όπως καταγράφεται και στον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να δαπανηθούν ένα εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να δοθεί λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην περιοχή, κυρίως ανάντη αλλά και κατάντη της Λεωφόρου Κηφισίας- μετά από έντονη βροχόπτωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Τ. Αθηνών Γ. Καραμέρος με τους δημάρχους Χαλανδρίου και Φιλοθέης σε συνάντηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχήςΣε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, με τους δημάρχους Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και Φιλοθέης Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη, παρουσία και των προϊσταμένων των Τεχνικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας, συζητήθηκαν διάφορες πτυχές του ζητήματος προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τη δρομολόγηση του εν λόγω έργου.

Επιπλέον ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος παρευρέθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου σε λαϊκή συνέλευση κατοίκων, στη συμβολή των οδών Κόδρου και Αγίας Βαρβάρας στο Χαλάνδρι, όπου μετά από μια σύντομη ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής και την ένταξη του κονδυλίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, άκουσε τους κατοίκους και συζήτησε μαζί τους τόσο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα όσο και για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet