Για το ΕΣΠΑ 2014-2020 η Ρ. Δούρου
Περιφέρεια Αττικής

Για το ΕΣΠΑ 2014-2020 η Ρ. Δούρου

Συνάντηση είχε την Τρίτη 6 Μαΐου η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, Ρένα Δούρου, με τον προϊστάμενο της ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής , Κωνσταντίνο Λέμα, στα γραφεία της Αρχής.

Δύο ήταν οι κύριοι άξονες της συζήτησης: Το τρέχον ΕΣΠΑ (2007-2013) και το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, (ΣΕΣ), γνωστό ως «νέο ΕΣΠΑ 2014-2020» που κατατέθηκε στις 17 Απριλίου 2014.

Κυρίως θέμα ήταν η διαμόρφωση πολιτικής και στρατηγικής για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο. Εδώ εντοπίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τεράστιο κενό ως προς τις θεματικές αιρεσιμότητες του προγράμματος, όπως η έγκαιρη κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού του κόστους και ο καθορισμός προτεραιοτήτων των επενδύσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της υποψήφιας περιφερειάρχη, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια δεν έχει ετοιμάσει τίποτε για να προχωρήσει με την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τεράστιο στρατηγικό και αναπτυξιακό κενό, τη στιγμή που επείγει η πραγματική αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων. Στην προσπάθεια αυτή οι εργαζόμενοι της Διαχειριστικής Αρχής παίζουν κομβικής σημασίας ρόλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet