Γιώργος Πατούλης: Πότε θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής κ. Δούρου; Ποτέ;
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γιώργος Πατούλης: Πότε θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής κ. Δούρου; Ποτέ;

Νέα, σκληρή επίθεση εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, αυτή τη φορά με αφορμή την παράταση που έδωσε η τελευταία στη λειτουργία του ήδη κορεσμένου ΧΥΤΑ στη Φυλή.

Ο κ. Πατούλης κατηγορεί την κ. Δούρου να πλήρη ανικανότητα στην αντιμετώπιση του θέματος της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, αλλά και για τις άλλες επιλογές της, οι συνέπειες των οποίων -όπως λέει χαρακτηριστικά- θα «κυνηγούν» την κ. Δούρου στα επόμενα πολιτικά βήματά της…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες, για μια ακόμη φορά, η κυρία Δούρου έρχεται αντιμέτωπη με τα ψέματά της.

Δεν πέρασε μια βδομάδα από τη δημόσια τοποθέτησή της, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχοντας απέναντί της τους κατοίκους του Γραμματικού, τους οποίους «προκάλεσε» να βρεθούν απέναντί της με μαύρες σημαίες, επειδή είναι αποφασισμένη να ανοίξει, κόντρα σε όσα έλεγε προεκλογικά, τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Είναι εκείνη που έλεγε πριν από τέσσερα χρόνια ότι πρέπει να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής, γιατί αποτελεί ντροπή για το Λεκανοπέδιο και αποτελεί περιβαλλοντική βόμβα. Αλλά προχθές, ο ελεγχόμενος από την Περιφέρεια Αττικής ΕΔΣΝΑ, ανακοίνωσε την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής σε νέο κύτταρο, έκτασης 120 στρεμμάτων, για να δοθεί παράταση ζωής 8-9 μηνών στον ήδη κορεσμένο ΧΥΤΑ.

Η απόφαση αυτή, που έχει τη δική της προσωπική σφραγίδα, αποδεικνύει την ανικανότητά της να υλοποιήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής. Είναι πολύ καλή στα μεγάλα λόγια, αλλά δυστυχώς πολύ λίγη στα έργα.

Για λόγους ιδεοληψίας και μόνον, ακύρωσε τον σχεδιασμό που βρήκε, έχασε τέσσερα χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα κονδύλια και σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν όσον αφορά στην κατασκευή και λειτουργία των απαραίτητων νέων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Η θητεία της κ. Δούρου λήγει σε λίγους μήνες. Γι’ αυτό αποφάσισε να επεκτείνει τον ΧΥΤΑ Φυλής με νέο κύτταρο, ώστε να πάρει παράταση ζωής για τους επόμενους 8-9 μήνες, ώστε να σκάσει η «υγειονομική βόμβα» στα χέρια του επόμενου περιφερειάρχη.

Στους κατοίκους της Αττικής θα αφήσει κληρονομιά τον ΧΥΤΑ Φυλής, που υποτίθεται ότι θα έκλεινε και τα σκουπίδια, αφού επί των ημερών της δεν δημιουργήθηκε ούτε μια νέα υποδομή από όσες προβλέπει το ανεφάρμοστο σχέδιό της. Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια ώσπου να μελετηθούν, να προκηρυχθούν, να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν οι νέες υποδομές επεξεργασίας και διάθεσης. Ως τότε, θα ζούμε με τα σκουπίδια στους δρόμους μας.

Προφανώς το όραμα της κ. Δούρου προβλέπει τη μαζική μετανάστευση των κατοίκων της Αττικής. Είναι γνωστές άλλωστε οι ευαισθησίες της στο συγκεκριμένο ζήτημα, ανεξάρτητα αν αποδείχθηκε ανίκανη να το διαχειριστεί κι αυτό.

Είναι βέβαιο ότι η Αττική σε πολύ λίγους μήνες θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις, χειρότερες από αυτές που ζουν σήμερα οι πολίτες της Κέρκυρας και έζησαν πριν αρκετά χρόνια οι κάτοικοι της Νάπολης.

Και την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα την έχει η κ. Δούρου. Η «απόδρασή» της από την Περιφέρεια Αττικής δεν θα την απαλλάξει από τις ευθύνες της, οι οποίες θα την κυνηγούν για πολλά χρόνια.

Τα πεπραγμένα της στη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, αλλά και σε μια σειρά ακόμη ζητήματα, θα αποτελούν «βαρίδια» στα επόμενα πολιτικά της βήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet