Γ. Καραμέρος: “Άντεξε στη σφοδρή κακοκαιρία ο Βόρειος Τομέας Αθηνών”
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Καραμέρος: “Άντεξε στη σφοδρή κακοκαιρία ο Βόρειος Τομέας Αθηνών”

Σε 48ωρη επιφυλακή βρέθηκε η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών, που ξεπέρασε το 48ωρο της κακοκαιρίας με ελάχιστα προβλήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε χθες και σήμερα τους Δήμους που βρίσκονται στις παρυφές της Πεντέλης και δέχτηκαν τη μεγαλύτερη πίεση από την έντονη βροχόπτωση.

Ειδικότερα, επιθεώρησε στο Χαλάνδρι τη νέα γέφυρα επί της οδού Σολωμού, όπου τα έργα για την αύξηση της παροχετευτικότητας του ρέματος Χαλανδρίου είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, μαζί με τον δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Αλέξη Μαυραγάνη, επισκέφτηκε την πόλη στο ύψος της οδού Μενελάου, όπου έγινε παρέμβαση με φυσικά υλικά στο ρέμα για την προστασία του ανατολικού πρανούς που κινδύνευε με κατάρρευση. Το έντονο φαινόμενο του τελευταίου 48ωρου δοκίμασε το σημείο, με την παρέμβαση να αποδίδει στο μέγιστο.

Στη συνέχεια έλεγξε το έργο του Δικτύου Ομβρίων και Συλλεκτήρων Μελισσίων, όπου το χρόνιο πρόβλημα με το κλείσιμο από νερά της μικρής γέφυρας της οδού Πεντέλης, που συνδέει Μαρούσι και Μελίσσια, λύθηκε οριστικά.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν εκ νέου στην οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου, στο Μαρούσι, όπου πάντως η Περιφέρεια ενέκρινε πριν λίγες εβδομάδες αντιπλημμυρικό έργο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ που άμεσα δημοπρατείται.

Τέλος, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Φώτη Χρυσικό επισκέφτηκε τον Δήμο Πεντέλης, όπου είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, κατά την οποία συμφωνήθηκε να καθαριστούν την άνοιξη, με εργολαβία της Περιφέρειας, όλες οι τομές και τα μικρά φράγματα που υπάρχουν στο Πεντελικό και έχουν φράξει από φερτά υλικά και χώμα, προκειμένου να μειωθούν οι ταχύτητες καθόδου των υδάτων προς τα νότια. Η συγκεκριμένη συντήρηση έχει να γίνει πάνω από μια πενταετία.

Ο κ. Γ. Καραμέρος ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία της Περιφέρειας και των Δήμων που έδωσαν τη μάχη, περιορίζοντας τα προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα, “που άντεξε την σφοδρή κακοκαιρία”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet