Γ. Πατούλης από Κεντρικό Τομέα: Σε ζητήματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης από Κεντρικό Τομέα: Σε ζητήματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή

Με τη μετάβασή του στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αττικής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Μεταφορών επί της Λεωφόρου Μεσογείων, ολοκλήρωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τον κύκλο επισκέψεων που πραγματοποίησε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Γ. Δημόπουλος. Παρόντες ήταν, επίσης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Χ. Ρώμας, Θ. Κουτσογιαννόπουλος, Σ. Αλυμάρα, Γ. Αγγελόπουλος, Φ. Καλογήρου, Μ. Κουρή, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Ε. Αβραμοπούλου, Γ. Βλάχος, Γ. Γεωργόπουλος και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Δόλγυρας.

«Θα δώσουμε έμφαση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία»

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τους προϊστάμενους των Διευθύνσεων για τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν και ζήτησε πλήρη και στοιχειοθετημένη καταγραφή των προβλημάτων, με στόχο να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας τους.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και η καταπολέμηση των παθογενειών που βάζουν εμπόδια στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και στις δράσεις κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα το χωροταξικό ζήτημα, καθώς όπως επισημάνθηκε είτε δεν επαρκούν τα υπάρχοντα κτήρια για τη στέγαση όλων των υπηρεσιών, είτε σε αρκετά από αυτά δεν τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές σε τομείς όπως για παράδειγμα η πυρασφάλεια. Παράλληλα, σχεδόν από όλες τις Διευθύνσεις υπογραμμίστηκε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, ειδικά σε αυτές που έχουν στην αρμοδιότητά τους υγειονομικούς ελέγχους σε ιδιωτικά κέντρα και δομές υγείας, τη δημόσια υγεία, τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι απαιτείται άμεσα ενίσχυση προσωπικού στο απολυμαντήριο επί της Ιεράς Οδού, επαναλειτουργία του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας όπου γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ επισημάνθηκε ότι η Αττική είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν διαθέτει Κέντρο Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επιπρόσθετα επισημάνθηκε η δυστοκία να επιβληθούν πρόστιμα σε υγειονομικές επιχειρήσεις λόγων ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα και τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών προγραμμάτων.

Ο κ. Πατούλης διαμήνυσε ότι στα θέματα δημόσιας υγείας θα επιδείξει μηδενική ανοχή και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η ενίσχυση, διεύρυνση, αλλά και επαναξιολόγηση με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας.

«Στα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία της ζωής των πολιτών, την προάσπιση της υγείας τους και την ασφάλειά τους θα είμαστε πολύ αυστηροί και δεν θα επιτρέψουμε καμία καθυστέρηση και καμία χρονοτριβή σε όσες διαδικασίες απαιτούνται. Οι πολίτες μάς ελέγχουν και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα επενδύσουμε στον ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειάς μας»

Απευθυνόμενος στο σύνολο των εργαζομένων ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι τους θέλει συμμάχους και συνοδοιπόρους στη μάχη για να αλλάξει η Αττική και να αποκτήσει πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό πρόσωπο, υπέρ των πολιτών.

«Μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Διαπιστώνω ότι γίνονται μεγάλες εκπτώσεις σε κρίσιμες λειτουργίες της Περιφέρειας εξαιτίας χρόνιων παθογενειών. Θα δώσουμε έμφαση στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις για να βοηθήσουμε το έργο σας. Όλοι μαζί θα κάνουμε μία νέα αρχή ισότιμα και για τους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet